Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fimi Media

Čedo Prodanović: Sanader ima određene prijatelje koji su spremni za njega jamčiti

Čedo Prodanović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
01.10.2015.
u 18:53

"Već su nam se javili neki njegovi prijatelji da svojim nekretninama jamče za njega"

– Nismo očekivali da ćemo biti obveznici jamčevine i to će nam predstavljati određeni problem – rekao je odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović za N1 komentirajući danas objavljenu odluku Vrhovnog suda o ukidanju nepravomoćne presude u slučaju Fimi media. Sanaderu je određen istražni zatvor koji mu je zamijenjen jamčevinom od 12,4 milijuna kuna.

– Već su nam se javili neki njegovi prijatelji da svojim nekretninama jamče za njega. Trebat će nam neko vrijeme da skupimo tu sumu tako da neće moći izaći odmah – rekao je Prodanović, dodajući da je Sanader je nesalomljiv i optimist te da je očekivao ovu odluku.

Na pitanje hoće li on kao odvjetnik sudjelovati u jamčevini, rekao je da to nije običaj.

– To je izvan dobrog ukusa. Probat ćemo asistirati tako da ćemo kontaktirati prijatelje i rodbinu – rekao je Prodanović.

Za RTL je Prodanović rekao da otprilike znaju adrese na koje će se obratiti jer su već jednom skupljali jamčevinu.

– Čuo sam neformalno da su se gospoda Rošin i Bebić izjasnili da su opet spremni pomoći – rekao je.

– Nismo još počeli i trebat će nam izvjesno vrijeme jer nije to mali iznos. Malo smo se počeli razbacivati s tim milijunima kao da ih je lako skupiti. To je vrlo teško skupiti. Ali, Sanader ima određene prijatelje koji su spremni za njega jamčiti i nadam se da ćemo ostatak u gotovom novcu uspjeti skupiti – rekao je Prodanović.

>> Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu, Sanader izlazi čim uplati jamčevinu od 12,4 milijuna kuna

>> Puštanje Ive Sanadera na slobodu najbolji je dar za kampanju Zorana Milanovića

Komentara 83

Avatar velika jabuka
velika jabuka
18:20 01.10.2015.

a jel treba priložiti i dokaze o legalnosti nekretnina i novca?

OK
okus
18:58 01.10.2015.

Užas od sudstva i države.

ST
strsljen2013
19:10 01.10.2015.

Kada bih skupio svu svoju rodbinu (koja nije mala), bližu i dfaljnju i sve svoje prijatelje sa svih računa ne bi skupili 100 000 a milijun nikako. Ovi se nabacuju ponaosob milijunima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije