Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čavoglave idu u knin

Thompson: Želimo da se za 20. godišnjicu obnovi zajedništvo!

čavoglave thompson
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
22.06.2015.
u 19:21

Proslavu Oluje iz Čavoglava ove godine odlučili preseliti u Knin

Politika se napokon prije mjesec dana i dogovorila kako će izgledati jubilarna, 20. obljetnica Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te su premijer Zoran Milanović i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović postigli kompromis da vojni mimohod bude 4. kolovoza u Zagrebu, a proslava Oluje 5. kolovoza u Kninu.

No, protokol će ipak izgledati drukčije.

Izazovi vremena

Objava Marka Perkovića Thompsona na Facebooku govori da će se stvari zakomplicirati, a proslava “okrugle” obljetnice ipak temeljiti gotovo u cijelosti na – Kninu. Popularni pjevač, koji već 12. godinu zaredom u rodnim Čavoglavama organizira, u odnosu na državne politike, “alternativnu” proslavu Oluje, na kojoj se okupe deseci tisuća ljudi baš na 5. kolovoza, odaslao je poziv da se ove godine umjesto u Čavoglavama, okupe u Kninu!

U pozivu koji potpisuje u ime Odbora, fra Ilija Mikulić kaže: “Zahvalni Bogu na daru slobode, braniteljima na žrtvi u ostvarenju tisućljetnog sna neovisne države Hrvatske, a prigodom 20. obljetnice proslave akcije Oluja te duboko promišljajući izazove vremena, Odbor za proslavu Dana pobjede – Čavoglave poziva sve prijatelje, posjetitelje, ljude dobre volje da se ove godine okupimo u zajedništvu i radosti u kraljevskom gradu Kninu. Svojim dolaskom budimo svjedoci zahvalnosti i snage u očuvanju spomena na Dane ponosa i slave”.Nakon ovog poziva, može se pretpostaviti da će proslava u Kninu značajno zasjeniti vojni mimohod u Zagrebu, koji je u kuloarima protumačen kao pokušaj aktualne vlasti da smanji redovito iskazivan pritisak kojim su Milanović i bivši predsjednik Ivo Josipović bili izloženi u Kninu (zvižduci). Nakon kompromisa, premda nezadovoljni, i u HDZ-u su ga mlako pozdravili zbog potrebe zajedništva, no i dalje su smatrali vojni mimohod tek taktikom Milanovića da zasjeni značaj Knina – svetinje.

Thompsonov potez sigurno će stoga pozdraviti u glavnoj oporbenoj stranci. Kako se svake godine proslavi u Čavoglavama odazove od 50 do 80 tisuća ljudi, očito će 20. obljetnica Oluje u Kninu ovog 5. kolovoza biti “izvanserijski” događaj.

Bit ćemo suorganizatori

– Mi iz Odbora za proslavu Dana pobjede u Čavoglavama odlučili smo ove godine napraviti iznimku i kao suorganizatori sudjelovati u središnjoj proslavi u Kninu, najvećem simbolu Oluje. Time želimo da se za 20. obljetnicu dogodi hrvatsko zajedništvo kao sjećanje na zajedništvo kojim smo pobijedili neprijatelja i ostvarili jednu od najvećih pobjeda u našoj novijoj povijesti – kaže Marko Perković Thompson.

>>Thompsonovu crkvu u Čavoglavama već je obišlo više od milijun vjernika

>>Thompson u trans bacio 100.000 ljudi! Kordić usred koncerta održao govor

 

Svojim dolaskom budimo svjedoci zahvalnosti i snage u očuvanju spomena na dane ponosa i slave.

Posted by Marko Perković Thompson on 22. lipanj 2015

Komentara 314

Avatar mili99
mili99
15:48 22.06.2015.

Dani ponosa i slave! Odlicna odluka. Knin je nas ponos!

FO
Fortuna1980
16:17 22.06.2015.

Uff kada cujem ,, za dooooom!!! cujte srbski dobrovoljci bando cetnici,,,,, i to u kninu kada zapjeva 200000 ljudi!!! uf jedva cekam tu atmosferu!!

Avatar mili99
mili99
15:48 22.06.2015.

Hrvatski domoljubi ce okupirati Knin kao i u vrijeme 95-e!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije