Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆI NOVI POTPREDSJEDNIK VLADE?

Čačić: Svi u Saboru razgovaraju o preslagivanju Vlade. Svi razgovaraju sa svima, laže tko vam kaže drukčije

čačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.06.2016.
u 12:50

– Razgovori su takvi kakvi jesu. Most razgovara sa svojim krugom, i lijevo i desno, centar razgovara i lijevo i desno, ljevica razgovara s HDZ-om, HDZ razgovara s ljevicom. Prema tome, kad ti razgovori budu završeni, sve ćete znati – tvrdi Čačić

Reformist Radimir Čačić, koji se spominje kao novi potpredsjednik Vlade, poručio je danas kako svi u Saboru razgovaraju o preslagivanju Vlade. Novinare pita što im je čudno u tome da se i on spominje u novim križaljkama.

– U Saboru imamo toliko zastupnika koliko imamo i sve vrste kombinacija za Vladu pretpostavljam da uključuju veliku koaliciju, lijevo, desno, srednje koalicije, lijevo, desno... Svi u Saboru razgovaraju sa svima, laže tko vam drukčije kaže – kaže Čačić. Upitan koji bi bili njegovi uvjeti u pregovorima, kaže da nema uvjete.

– Razgovori su takvi kakvi jesu. Most razgovara sa svojim krugom, i lijevo i desno, centar razgovara i lijevo i desno, ljevica razgovara s HDZ-om, HDZ razgovara s ljevicom. Prema tome, kad ti razgovori budu završeni, sve ćete znati – tvrdi Čačić.

Upitan bi li pristao biti potpredsjednik Vlade ili ministar gospodarstva, odgovara da nije to tako jednostavno.

– Već smo o tome govorili, ova Vlada ne funkcionira i već je u startu zacrtana tako da nije ni mogla funkcionirati. Kao što znamo, Vlada je imala osnovnu ideju u vezi sa strukom i reformama i "ne" ideologiji, a dobili smo tvrdu i retrogradnu ideologiju, a od struke i reformi ništa – kazao je Čačić koji za Zdravka Marića, koji se spominje kao novi premijer, kaže da je vrlo odgovoran, ozbiljan i stručan.

Upitan može li zamisliti parlamentarnu većinu u kojoj bi bili Tepeš, Glavaš i Popovac, odgovara "teško".

HDSSB-ov Branimir Glavaš podsjeća da njegova stranka neće sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima jer je dobio takav naputak.

– Taj je naputak za nas obvezujući i od zadnjeg sastanka u subotu navečer ništa se u HDSSB-u nije promijenilo. Nikakav drukčiji naputak nismo dobili. Mi smo, uglavnom, zauzeti onim što dolazi u vezi s lokalnim izborima. Nama nije toliko interesantno što će se dogoditi na nacionalnoj razini budući da smo stranka s dva zastupnika. Mi tu ne možemo ništa ključno napraviti, usmjeriti ili odrediti budućnost ovog parlamentarnog saziva ili budućnost ove vlade. Orijentiramo se na lokalne izbore i imperativ nam je dobro se pripremiti za lokalne izbore koji će se održati za manje od godinu dana – kaže Glavaš. Zna da je sada svaka ruka u Saboru bitna, ali HDSSB-ovo dvoje zastupnika glasovat će prema naputcima stranke. HDSSB želi nove izbore, a preslagivanje ih ne zanima.

– Mi smo poznati kao stranka čvrstih uvjerenja koju se ne može nagovoriti, a ne daj Bože ni potkupiti – poručuje Glavaš.

Komentara 29

OS
osica
13:08 09.06.2016.

Bravo Čačiću , bar si nam potvrdio ono što svi već znamo "Hrvatske interese damo ali fotelje ne,"

TP
trias politica
13:14 09.06.2016.

Znači ovo će biti nešto kao fish paprikaš :-)

HA
hajdukneorjuna
13:51 09.06.2016.

Zvijezde prijelaznog roka, već dokazani beskičmenjaci i interesdžije : Drago Prgomet, Milorad Pupivac i Radimir Čačić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije