Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nada se potpori

Čačić: Neću razgovarati s Vesnom Pusić

čačić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.07.2014.
u 08:32

Milanović i ja uvijek smo imali vrlo dobre i odlične odnose. Nema razloga da nemamo i dalje, kaže Čačić

Radimira Čačića sreli smo u Trogiru, na otvaranju marine Danka Končara u sastavu njegova Brodotrogira. Porazgovarali smo čekajući premijera Zorana Milanovića, s kojim se poslije srdačno pozdravio.

Moram primijetiti, malo ste smršavjeli?

Samo 30 kilograma! Vraćam se u studentske dane...

Kako ste?

Odlično! Ja sam uvijek dobro.

U Dalmaciju ste došli samo zbog otvaranja ove marine ili ima i drugih razloga?

Baš zbog otvaranja marine. Naravno, sreo sam se s nekim prijateljima, kolegama, poznatim ljudima svih “vrsta”, stranačkih i poslovnih. Moram reći da me kao građanina ove zemlje i poduzetnika, čovjeka iz politike, čak i arhitekta, veseli što je u kratkom vremenu iz jedne drame koja je trajala desetljećima postigao ovakav rezultat. Može se, bez obzira na snažan otpor prema poduzetništvu!

Kakav je vaš odnos sa Zoranom Milanovićem?

Oduvijek smo imali vrlo dobre i odlične odnose. Nema nikakva razloga da nemamo i dalje.

Kažete da ste se sreli i s bivšim stranačkim kolegama? U Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji?

Ne, nego u Trogiru. Razgovarao sam i s grupom poduzetnika koji su izrazili želju i spremnost da se pridruže Narodnoj stranci reformista.

Ima li među njima i sadašnjih članova HNS-a?

U ovoj grupi ne, ali naravno da sam se sreo i sa stranačkim kolegama. To su ljudi koji nikad nisu bili u politici, a meni se čini da je razina potrebe za nadom, za točkom koja može dati pomaka, a nije samo kritika, poprilično visoka u društvu, a oni su prepoznali poruku koju šaljem. Nadam se snažnoj potpori, premda u politici ne treba gatati.

Hoćete li koalirati s Milanom Bandićem?

Riječ je o jednoj bazičnoj političkoj poruci da svi koji su nešto napravili, iza kojih stoji rezultat, a nemaju ideoloških barijera i predrasuda, imaju stav da ne idemo u sukob ni u konflikt. Ova je zemlja bolesna od konflikata. Idemo tražiti zajednički nazivnik za konstruktivni pomak. Sa svima razgovaramo i sa svima imamo dobre odnose i to nam otvara šanse.

Dakle i s HDZ-om?

S HDZ-om kao i sa SDP-om, isto, na temelju ovoga što sam vam rekao.

Jeste li razgovarali s Vesnom Pusić?

Nisam.

Hoćete li?

Ne!

Koga će vaša stranka podržati na predsjedničkim izborima?

Prvi put imamo dva dobra kandidata. Neću reći vrlo dobra ni odlična, ali svakako dobra, koji su se dokazali u svojim profesijama i mogu vrlo kvalitetno, na visokoj razini predstavljati ovu zemlju. To je dobro za nas. Vidjet ćemo što će se događati kroz kampanju, otkrit će se možda stavovi koji nama, kao stranci, kada se formiramo, odgovaraju. O tome će odlučivati stranka, a ne ja. Naravno, i ja ću imati stav. Uvijek sam ga imao. Nikad mi nije bio problem izreći svoj stav, ali pričekajmo malo.

>> Prvi susret nakon zatvora: Čačić i Milanović se izgrlili i izljubili

Komentara 41

DU
Deleted user
08:56 13.07.2014.

a kada ste se držali za rukuice u čevabdžinici ćuić, selska, onda ti nije bila mrska .... e čačiću, ti si tipičan primjerak najgore vvrste u politici koje mi imamo. P.S. Zajedno sa sekom pushic naravno

marko Šević
09:20 13.07.2014.

Čačiću, zar ti nije jasno, da je tvoja politička karijera srozana i propala? Sa Vesnom Pusić si se nekad lizao i šmajhlao, misleći kako ste nedodirljivi. Pusićki su ovo zadnji trzaji u politici. Vi ste došli do faze: Zamor materijla! Alternativa ti je Bandić, pokušati, malo lijevo, malo desno, gore dolje, uostalom, kako vjetar puše. Tako radi 90% naših političara. Amen!

VK
vk52
09:41 13.07.2014.

Koji karakter i moral ima taj Cacic i koju poruku on salje mladom narastaju u HR.Kradi,varaj,ne placaj radnike i ubijaj da bi nesto postigao u zivotuu tom njegovom bijednom zivotu.Da ima i trunka odgovornosti i savjesti sakrio bi se u misju rupu, poslije dva ubistva htjeo ili ne on nosi dva zivota na sojoj savjesti ako je ima.Smo se bojim da je nema kao ni ti novinari koji ubici posvjecuju paznju sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije