Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGORČENI RODITELJI

Burne reakcije: Je li ovo primjeren test za prvašiće?

Test
Foto: Facebook
16.02.2017.
u 19:32

Roditelji smatraju kako pitanja postavljena kao zagonetke ne mogu i ne smiju vrednovati znanje

Ogorčena majka jednog prvašića na Facebooku objavila je test koji dijete nije znalo riješiti.

Objava je izazvala pravu lavinu reakcija u grupi ''MaMe na fejsu'', ali i na društvenim mrežama, a roditelji smatraju kako pitanja postavljena kao zagonetke ne mogu i ne smiju vrednovati znanje učenika.

– Lijepi pozdrav. Evo, molim vas, ako se mogu javiti roditelji prvašića da mi napišu kakvo mišljenje imaju o testovima, zadaćama koje dobivaju djeca. Evo, iskreno, ja sam ogorčena, priložit ću dio testa koji su djeca danas pisala. Pola razreda je dobilo jedan, s time da su dvije mame rekle, ako se ovako nastavi, da će djecu prebacit' u drugu školu ili drugi razred (pošto a I b uče drukčijom tematikom), a naša učiteljica je izabrala težu metodu. Kako da se nosimo time? Molim anonimno, hvala – ljutito je napisala majka.

>> Učenici već 4 mjeseca ne pišu domaće zadaće: Evo kakav je rezultat!

>> Domari pišu novi kućni red – sada će biti jasna pravila ponašanja za posjetitelje škola

Smatrate li da je ovo primjeren test za prvašiće?

Ključne riječi

Komentara 162

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
19:49 16.02.2017.

Zbog ovakvih roditelja djeca i jesu sve razmaženija i s manje znanja, sposobnosti i ostaloga.

Avatar kenj@c
kenj@c
20:33 16.02.2017.

ja sam učiteljica (švercam se na mužev profil) i ovo nije tako teško kao što na prvu izgleda. odgovor je ponedjeljak. al zadaci svakako nisu primjereni za test, nego za neku vježbu. ovo se ne bi trebalo ocjenjivati. u svakom slučaju, trebala je otići učiteljici, a ne odmah sve objaviti na fejsu.

DU
Deleted user
20:40 16.02.2017.

Mama je ogorčena? I ja bi bio da mi dijete sa 7 godina ne zna dane u tjednu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije