Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za šest mjeseci

Brođani policiji dragovoljno predali 258 komada vatrenog oružja

Manje oružja - manje tragedija
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
18.07.2016.
u 16:58

"Manje oružja – manje tragedija"

U prvih šest mjeseci ove godine u sklopu akcije "Manje oružja – manje tragedija" građani su u Brodsko-posavskoj županiji policiji dragovoljno predali 258 komada vatrenog oružja, od čega osam komada automatskog oružja iz kategorije "A", 237 komada raznog rasprskavajućeg oružja (bombe, mine i drugo) te iz kategorije "B" 13 komada raznog dugog i kratkog oružja.

Također su dragovoljno predali 7.815 komada raznog streljiva za dugo (7.683 komada) i kratko oružje (132) te jedan kilogram eksploziva. U istom razdoblju prošle godine građani su policiji dragovoljno predali 2.380 komada raznog vatrenog oružja, 16.939 komada streljiva i 17,3 kilograma eksploziva.

Iz policije podsjećaju građane da je akcija "Manje oružja – manje tragedija" i dalje aktualna te imaju mogućnost policiji vremenski neograničeno dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju bez straha od sankcija

>> Evo koje uvjete morate ispunjavati da biste došli do oružja

Komentara 2

WO
Wolff
19:44 18.07.2016.

Iako će ovo možda spriječiti neku manju tragediju, treba i širi kontekst uzeti u obzir. Nije se pametno razoružati u vrijeme velikih nestabilnosti na cijelome kontinentu, pogotovo ne tu kod nas gdje smo na udaru ove invazije iz Trećega Svijeta. Da je vladajućima u interesu dugoročna dobrobit naroda, istome bi se omogućilo legalno vlasništvo nad oružjem u svrhu samoobrane i izglasao bi se "Stand Your Ground" zakon poput onoga u USA. Teška vremena čekaju Europljane, ali gospodare u Briselu i njihove lutke u ZG to ne zanima.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:06 18.07.2016.

znači u prijevodu sa jezika fimi medije, hdz policija ništa ne radi i ne lovi one koji krše zakon nego sjede i čekaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije