Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Bojnik HV-a u mirovini drži da su Vlada i branitelji nepotrebno u pat-poziciji

naslovnica
Foto: VL
1/2
14.06.2015.
u 00:05

"Tuga zato što se to uopće to događa. Da se 2015. godine u Hrvatskoj, 20 godina poslije rata, uopće događa takvo nešto u hrvatskom društvu."

Bojnik HV-a u mirovini Siniša Ratković od jeseni 1990. bio je zapovjednik 1. samostalne satnije Podsused koja je osnovana 9. rujna 1990. kao prva dragovoljačka postrojba izvan sastava MUP-a. Ove godine obilježit će 25 godina od osnutka. S bojnikom Ratkovićem razgovarali smo o problemima koji tište branitelje.

:: Kada prođete Savskom i vidite šator, što osjećate?

Prvo, ja odem ciljano u taj šator jer velik dio tih dečki poznajem. Bili smo zajedno u ratu, svaki na svom dijelu bojišta. U ratu se čak nismo ni sretali, ali smo se družili poslije rata. Dolazim tamo s tugom i empatijom, a odlazim još tužniji.

:: Zašto jedna, zašto druga tuga?

Tuga zato što se to uopće to događa. Da se 2015. godine u Hrvatskoj, 20 godina poslije rata, uopće događa takvo nešto u hrvatskom društvu. I to u jednoj skupini koja je objektivno najzaslužnija što je Hrvatska danas slobodna i neovisna. Uz dužno poštovanje svima koji su na bilo koji drugi način pomagali u ratu, ali bez puške Hrvatske ne bi bilo...

>>Cijeli intervju pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u e-izdanju

>>Glogoški: Šator ostaje! Matić: Od prosvjednika očekujem ispriku svojoj obitelji!

Foto: VLm

Komentara 19

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
04:43 14.06.2015.

Brigadir HV-a u mirovini drži da su Vlada i branitelji nepotrebno u pat-poziciji......Bojnik HV-a u mirovini Siniša Ratković ....... novinarčiću.... jel' nas možeš počastiti spoznajom i činjenicom koji je na kraju čin osobe koju si intervjuirao.... bojnik ili brigadir ?

Avatar Melankolija
Melankolija
23:04 13.06.2015.

Evo jos jedan koji misli da je narod naivan.

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
00:48 14.06.2015.

Ma van svake pameti, gospodo latite se posla i zaradite za sebe i svoju obitelj (ovo se odnosi na PTSP), s time da jedino osobe koje su bile u zarobljeništvu mogu imati PTSP. Taj je termin, u svijetu, uveden zbogg američkih slučajeva kada ljudi bivaju u stranim zemljama na ratištima, gdje svakog može doživjeti kao neprijatelja), a koliko ja znam, mi smo imali obrambeni rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije