Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grčić optimističan

'Broj nezaposlenih u travnju je pao ispod 300.000'

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.04.2015.
u 18:28

Prošle godine to se dogodilo tek u srpnju, dakle u jeku turističke sezone, što isto predstavlja dobar znak da se u hrvatskom gospodarstvu ostvaruju značajni pomaci, smatra Grčić

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić komentirao je najnovije ekonomske pokazatelje o rastu industrijske proizvodnje i smanjenju nezaposlenosti.

– Industrijska proizvodnja u ožujku je porasla visokih 3,5 posto što je nastavak pozitivnih trendova iz prošle 2014. godine, ali i u prvom kvartalu 2015. godine možemo očekivati ukupan rast od 0,3 posto. To će svakako biti dodatni doprinos pozitivnim očekivanjima kad je riječ o gospodarskom rastu. Drugo što želim istaknuti, jest smanjenje broja nezaposlenih krajem travnja ispod 300 tisuća. Prošle godine to se dogodilo tek u srpnju, dakle u jeku turističke sezone, što isto predstavlja dobar znak da se u hrvatskom gospodarstvu ostvaruju značajni pomaci. Danas, u odnosu na prije godinu dana, imamo čak 55 tisuća manje nezaposlenih ljudi registriranih na Zavodu za zapošljavanje – kazao je Grčić, navodi se u priopćenju Vlade RH.

>>Grabar-Kitarović o napadu iz SDP-a: To je podcjenjivanje inteligencije građana

>>Osiromašeni, uživajte u slatkorječivosti do izbora

Komentara 42

FR
Franciskoo
19:23 29.04.2015.

Opet ovaj Grčić prodaje maglu. Reci nam Grčiću kolika nam je zaposlenost, pusti brojke o nezaposlenosti s kojima se manipulira brisanjem s burze, iseljavanjem, neprijavljivanjem itd. Što se tiče industrijskog rasta, u siječnju je industrija pala za 5%, pa u u veljači rasla, a zanimljivost je ta da je uz rast industrije u veljači, pala zaposlenost u industriji, nevjerojatno, to je naša čudna ekonomija u kojoj istodobno pada nezaposlenost i zaposlenost.

DU
Deleted user
18:46 29.04.2015.

pitanja za ministra: 1. koliko je broj zaposlenih koji primaju placu u travnju ove godine i koliko ih je bilo u istom mjesecu lani? 2.isto pitanje ali sa razradom produktivni/neproduktivni sektor? tj koliko stvarno vise zaposlenih u privredi? 3.Uskrs ove godine 05.04. prosle 20.04. a s obzirkm da nemamo auto industriji nego mahom prehrambenu, koliko je na rast u 03.mj imao utjecaj pomak Uskrsa tj. vidjet cemo travanj i proizvodnju? kada na ova tri potanja budu pozitivni predznaci i rast, tada svaka cast, ovako je ovo mazanje ociiju tj. djelomicno prikazivanje brojki treba nam cijela slika a ne fragment

Avatar salaso
salaso
18:36 29.04.2015.

A koliko je pao broj stanovnika i iseljenika?.....ukinuti vladu ..što će nam..bolje bi nas vodila neka stručna firma, ovi nas godinama zadržavaju nebitnim temama, a niti oni drugi nisu bolji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije