Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjednici u savskoj

'Branitelji neće napasti, ali će uzvratiti ako dođe do kontakta'

Anđelko Burilo
Foto: Screenshot N1
20.02.2015.
u 11:11

Hrvatski branitelj koji prosvjeduje u Savskoj Anđelko Burilo komentirao je najavljeni prosvjed protiv prosvjeda branitelja

- Politička scena u Hrvatskoj se promijenila, dobili smo predsjednicu koja je pokazala sluh i obećala neke stvari, koje je i ispunila. Obećala je da će prvi radni dan doći u Savsku 66, to je jučer ispunila. Nemamo razloga ne vjerovati u rješenje naših problema - kazao je hrvatski branitelj Anđelko Burilo koji već četiri mjeseca prosvjeduje ispred Ministarstva branitelja u emisiji Novi dan televizije N1.

Potvrdio je da branitelji ne odustaju od zahtjeva za smjenom ministra Predraga Matića i njegovih pomoćnika Vesne Nađ i Bojana Glavaševića. Traže i izradu novog Zakona o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima te da se u Ustav unese kako je Domovinski rat bio temelj stvaranja Hrvatske.

- U zadnjih 15 godina, ako ćemo biti realni, branitelji su se prikazivali samo u ružnom svjetlu. Danas predsjednica pokazuje jedan dobar odnos, odnosno kako politika treba postupati prema hrvatskim braniteljima. Dali smo državu političarima u ruke, a što smo dobili? Ništa. Gospodarstvo je otišlo, mladi odlaze, branitelji nemaju prvenstvo zapošljavanja, kao niti njihova djeca. Pitajte ministra Matića koliko se prošle godine zaposlilo djece hrvatskih branitelja? Niti jedno - ogorčeno je ustvrdio Burilo.

Kazao je da su i bivši predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko imali priliku potencirati razgovore o rješavanju njihovih problema ali, tvrdi, nisu učinili ništa.

- Ako mi koji smo stvarali Hrvatsku, moramo moliti zastupnike da razgovaraju o našim problemima, to je jadno i žalosno - smatra Burilo. Komentirao je najavljeni prosvjed protiv prosvjeda branitelja u Savskoj.

- Svatko ima pravo iskazati svoje nezadovoljstvo, pa tako i ta populacija, to su navodno antifašisti. Imaju pravo, to je demokracija. Branitelji sigurno neće krenuti prvi, ali ako dođe do kontakta, uzvratit ćemo. Branitelji nikada nisu niti će napasti prvi, ali branit ćemo se uvijek - poručio je Burilo.

>>Priveden antiprosvjednik iz Savske. Ostojić: Nema podizanja kaznene prijave

>>Predsjednica Kolinda braniteljima: 'Obećala sam da ću biti među vama'

Komentara 164

Avatar bandogcro
bandogcro
11:52 20.02.2015.

Prije sam pisao miroljubljive poruke na zid od Occupy Croatia. Izbrisali su i blokirali me, toliko o njihovoj demokraciji i jednakosti svi građana. Čista cenzura i mržnja na kojoj bi sam Goebbels bio ponosan. Kad bi takvi došli na vlast bilo bi ponovo Bleiburg za sve nas koji volimo Hrvatsku i vjerujemo u Boga.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
11:22 20.02.2015.

Mladež SDPa,krajiška bojna,Platforma112 ....itd ...očigledno nikako ne mogu prihvatiti poraz bivšeg predsjednika pa će malo pokazati da ih još ima .

PE
Perlach
11:54 20.02.2015.

Bolje bi im bilo da ne diraju Mecku dok spava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije