Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak

Bozanić i Porfirije o zajedničkom promicanju kulture života

Josip Bozanić, Porfirije Perić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
31.01.2017.
u 14:31

Bio je to jedan u nizu susreta što ih redovito održavaju kardinal Bozanić i mitropolit Porfirije

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se danas u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu s pravoslavnim mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem Perićem, s kojim je razgovarao o  zajedničkom promicanju kulture života u Hrvatskoj.

Bio je to jedan u nizu susreta što ih redovito održavaju kardinal Bozanić i mitropolit Porfirije, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

Tijekom razgovora osvrnuli su se na završenu Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana istaknuvši važnost ekumenskog hoda i zajedničkih nastojanja glede promicanja kulture života u hrvatskom društvu.

Kardinal i mitropolit zajednički su razmotrili i program trećeg sastanka Mješovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske pravoslavne crkve koja zajednički razmatra život i djelovanje zagrebačkog nadbiskupa blaženog Alojzija Stepinca.

Treći sastanak te komisije održat će se u Novom Sadu, 13. i 14. veljače ove godine.

>> Moramo opraštati, a ne robovati mržnji, egoizmu i netrpeljivosti

Komentara 5

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
18:08 31.01.2017.

Bozanić i Porfirije o zajedničkom promicanju balkanske kulture života na bazi zajedničke krvi, porijekla, djela i jela.

LU
lukivoda
15:53 31.01.2017.

jel Porfirije u kulturi zadužen za pjevanje?

MA
Machak
19:52 31.01.2017.

"Promicanje kulture života" u prijevodu znači ukinuti ženama pravo odluke. Kad treba nametati svoje stavove drugima onda se odmah slože...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije