Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sutra odluka o novom slovenskom arbitru

Borut Pahor: Hrvatska odluka o izlasku iz arbitraže bila je pretjerana

Borut Pahor
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
12.08.2015.
u 21:33

Predsjednik Slovenije smatra kako je odluka Hrvatske da izađe iz granične arbitraže sa Slovenijom pretjerana mjera

Predsjednik Slovenije smatra kako je odluka Hrvatske da izađe iz granične arbitraže sa Slovenijom pretjerana mjera. Dodao je pred članovima vanjskopolitičkog odbora slovenskog parlamenta i kako smatra da bi arbitražni sud trebao završiti svoj rad i donijeti obvezujuću presudu, prenosi slovenska Demokracija.

Dan prije nego što će vlada donijeti odluku o novom slovenskom arbitru, Pahor je u razgovoru s izaslanstvom parlamenta izjavio da je bitno da sud odredi granicu između dvije države i da je odluka o jednostranom izlasku Hrvatske bila pretjerana, odnosno neproporcionalna mjera s obzirom na navedeni uzrok za izlazak iz međunarodnopravno važećeg sporazuma. Iz Pahorova ureda objavili su i kako Slovenija poduzima sve mjere da bi se rad arbitražnog suda nastavio i kako bi se sudu omogućilo da nastavi nepristrani rad i donese pravorijek o graničnom sporu.

Da podsjetimo, nakon afere koju je razotkrio Večernji list Hrvatska je krajem srpnja pokrenula izlazak iz arbitraže o hrvatsko-slovenskoj granici. Slovenski sudac pri arbitražnom sudu i slovenska diplomatkinja dogovarali su se o iznošenju argumenata i lobiranju kod drugih sudaca te nakon početka rasprave protupravno unosili dodatne dokumente i informacije. Arbitražni sporazum potpisali su 2009. Borut Pahor i Jadranka Kosor.

>>Slovenci odluku o novom sucu prepuštaju predsjedniku Stalnog arbitražnog suda

>>Pravedno rješenje za Piranski zaljev moguće je samo na sudu u Hamburgu

Komentara 24

CL
ClinOr
22:05 12.08.2015.

Maleni Eujanez koji kao cijeni poštenje i dijeli lekcije po cijele dane na VL. Daj se pokrij po ušima kad je riječ o arbitraži i drskom varanju tvojih slovenskih domoljubnih vođa koji će ostati kao i ti na kraju zbog međunarodnog prava bez izlaza u međunarodne vode. I još se nisu udostojali ispričati za drsko varanje. Jadno, jadnije ne može. Kao i svi tvoji pseudonimi i komentari ovdje gdje provodiš većinu svog vremena. Jadno.

BJ
Bjelovar112
22:07 12.08.2015.

slovenci sutite vi ste ti koji su Hrvatima radili iza leda poklopite se usima I mrs jos imate obraza pametovati

MA
Makava
22:19 12.08.2015.

Baš me zanima jel bi tak razmišljao da je obrnuta situacija????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije