Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILI SE I BISKUPI

'Bolno je promatrati političku nebrigu i neodgovornost'

Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
09.06.2016.
u 09:42

Biskupi smatraju kako je pogubno dopustiti da se produbljuju postojeće podjele, temeljem otklona od istine i uskih sebičnih ili političkih interesa te stranačkih probitaka

I hrvatski biskupi zabrinuti su političkom krizom u Hrvatskoj, pa su se oglasili sa svog izvanrednog zasjedanja HBK u Zagrebu.

– Potaknuti događajima i okolnostima trenutačnog stanja u hrvatskom društvu biskupi su izrazili duboku zabrinutost koja je povezana s teškoćama demokratskog funkcioniranja vlasti. Naime, bolno je promatrati postupke s nedostatkom odgovornosti i nebrige za vrijednosti koje su u temelju slobodne hrvatske države, a za koje su podnesene tolike žrtve hrvatskih branitelja. Važno je to imati pred očima upravo u danima kada se spominjemo 25. obljetnice hrvatske državnosti.

Biskupi smatraju kako je pogubno dopustiti da se produbljuju postojeće podjele, temeljem otklona od istine i uskih sebičnih ili političkih interesa, te stranačkih probitaka. Stoga se pozivaju vjernici neka u svoje molitvene nakane uključe rad odgovornih za politički život i brigu za opće dobro naroda i domovine – poručuju biskupi.

>> Ako HDZ ne popusti Petrovu, Most i SDP traže nove izbore

>> 5 razloga zašto Petrov ruši Karamarka

>> 'Petrov je najodgovorniji za krizu, pokazao se nekompetentan i neodlučan'

Komentara 26

PP
Pol_pol
10:05 09.06.2016.

Sada će Joža Manolić preuzeti kormilo broda. Samo da mu produže vozačku dozvolu do 110 godina života.

MO
mobitel20
10:19 09.06.2016.

Sve je jasno. Karamarko i HDZ, sami ste krivi zasto imate samo 59 mandata. Umjesto da budete sretni sto se ipak uspjelo maknuti jugonacionaliste koji su u savezu sa Negrijem iz Crvenih brigada, vi bi se ponasate kao da imate 79 i spremni ste zbog nezadovoljavanja ambicija Karamarka sve srusiti i vratiti na vlast Stazica ,Frljica i Index vokabular i svjetonazor. To kazu biskupi...opamwtite se. I Karamaeko i one ovcice koje ga slijede...jer nakon te partije,ako je tako odigraju, svejedno ce nestati s politicke karte...A ako budu razumni, ostat ce i opstati ce, sa lavovskim udjelom u vlasti ! Kome ovo nije jasno ima zdravstveni problem...posebno ako procita neke komentare jugonacionalista iz kojih izbija nepatvorena mrznja prema katolicanstvu i hrvatstvu...jest da je dio njih iz stranih obavjestajnih krugova, ali naljepi se pokoji "domaci"...

Avatar comparator
comparator
10:04 09.06.2016.

Kako su je uspjeli ušutkati !? Nabili su im kompleks nevažnih krivovjernih i opasnih čimbenika koji ako komunizam pobjedi dolazi u nemilost i svim kampanjama i današnjim stavom Pape prema crkvi u Hrvata stavili su crkvu u zapećak .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije