Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavlje diljem zemlje

Blagdan Velike Gospe u Sinj doveo više desetaka tisuća vjernika

velika gospa
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/15
15.08.2015.
u 11:42

U Sinju je ove godine svetkovina u znaku proslave 300. godišnjice slavne pobjede šačice kršćanske vojske nad nadmoćnom turskom vojskom

Danas se tradicionalno širom Hrvatske slavi blagdan Velike Gospe. Velika Gospa dan je kada se tradicionalno hodočasti u marijanska svetišta, piše HRT.

U Sinju je ove godine svetkovina u znaku proslave 300. godišnjice slavne pobjede šačice kršćanske vojske nad nadmoćnom turskom vojskom. Vjeruje se da je pobjeda izvojevana posredstvom Gospe. Na Trgu dr. Franje Tuđmana održana je sveta misa koju je predvodio kardinal Josip Bozanić. U procesiji je sudjelovalo nekoliko desetaka tisuća vjernika, prema nekim informacijama nazočilo ih je skoro sto tisuća.

Sinjani su rekli da se ne sjećaju kad je na blagdan Velike Gospe toliko vjernika posjetilo grad. Među sudionicima procesije viđeni su i zagrebački gradonačelnik Bandić te predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Misi je nazočila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Misno slavlje održalo se i u Aljmašu, dok se u 18:30 najavljuje večernja misa u svetištu Gospe Trsatske u Rijeci.

>>Zabranili glazbu u kafićima tijekom misa za Gospu

>>Pregled marijanskih svetišta i crkvi u Hrvatskoj

Komentara 104

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
12:10 15.08.2015.

PREDSJEDNICA

DU
Deleted user
12:26 15.08.2015.

Preporucam svima da poslušaju ili pročitaju današnju propovjed biskupa Pozajica u Mariji Bistrici .Novinare molim da obrade temu prodaje djelove abortirane djece ako imaju novinarske hrabrosti !

BA
bakulušić
14:11 15.08.2015.

Večeras će Dnevnici na televizijama započinjati riječima: "...u Sinju, Mariji Bistrici, Remetama pokraj Zagreba i drugim marijanskim svetištima nije bilo incidenata...". Sutra će borbeni ateisti u tiskanim medijima upozoravati na bezbrij incidentnih situacija, od oltara do šatora s napomenom da Hrvatska ne smije tolerirati hrvatski nacionalizam, šovinizam, mržnju...! Tako je bilo lani, tako će biti i ove godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije