Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispričao se

Biskup Košić odlazi s Facebooka: Ono što podijeliš s prijateljima ne bi smjeli čitati neprijatelji

Sisački biskup mons. Vlado Košić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
21.12.2015.
u 22:54

Stoga pozdravljam sve svoje prijatelje i mislim da je prijateljstvo nešto više od ovog načina komunikacije, jer ako podijeliš nešto s prijateljima, to ne bi trebali čitati neprijatelji, napisao je biskup Košić večeras na Facebooku

Sisački biskup Vladimir Košić se još jednom oglasio na Facebooku, po svemu sudeći sada po posljednji put. Naime u večerašnjem statusu je napisao da zatvara svoj profil budući da su ga mnogi čitatelji, koje niti ne poznaje niti ima što reći na njihova mišljenja koja poštuje, premda se ne mora s njima slagati, veoma ružno vrijeđali danas svojim porukama i objavama na Facebooku. 

– Stoga pozdravljam sve svoje prijatelje i mislim da je prijateljstvo nešto više od ovog načina komunikacije jer ako podijeliš nešto s prijateljima, to ne bi trebali čitati neprijatelji – napisao je biskup Košić večeras na Facebooku.

Napisao je kako žali ako je koga nehotice povrijedio te kaže da to nije nikada želio i da je samo iznosio svoje stavove, na koje misli da ima pravo.

Ovdje možete pročitati njegovu integralnu objavu:

Htio bih reći još ovo: nisam se nadao da će moja razmišljanja doći na glavne dnevnike danas u hrvatskim nacionalnim televizijama. Naime, mislio sam da je FB komunikacija koja nije medijska, dapače da oni koji preuzimaju pojedina osobna razmišljanja na FB bez odobrenja njihovih vlasnika zapravo kršenje privatnosti. A mene nitko nije pitao dopuštam li da se to upotrijebi. Imao sam popodne dva poziva iz dviju televizija i nisam pristao ništa reći, dapače, odgovorio sam: to ne želim da bude u medijima, ja sam to napisao kao vlastito razmišljanje na svom osobnom FB-statusu. Budući da me mnogi čitatelji, koje ja niti ne poznajem niti imam što reći na njihova mišljenja koja poštujem, premda se ne moram s njima slagati, veoma ružno vrijeđali danas svojim porukama i objavama na FB, odlučio sam zatvoriti svoj FB. Stoga pozdravljam sve svoje prijatelje i mislim da je prijateljstvo nešto više od ovog načina komunikacije, jer ako podijeliš nešto s prijateljima, to ne bi trebali čitati neprijatelji.

Ja žalim ako sam koga nehotice povrijedio, to nisam nikada želio. Samo sam iznosio svoje stavove, na koje mislim imam pravo. U kritici pojedinih javnih djelatnika vodila me misao moga profesora i mentora Ivana Goluba koji je jednom rekao: JAVNI POSAO JAVNA KRITIKA. Naime, tko se prihvati javnih poslova mora biti spreman ne samo na pohvale nego i na kritike. Te kritike ne moraju biti zlonamjerne, pa i kada su oštre i nedvosmislene. A kada se radi o dobru naroda, svi smo mislim dužni pridonijeti onomu što je za njegovo dobro. To mi nitko ne može zabraniti niti me zbog toga smije vrijeđati. Želim svima svako dobro, a i prijateljima i neprijateljima: BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNA NOVA 2016. GODINA!

 

 

Htio bih reći još ovo: nisam se nadao da će moja razmišljanja doći na glavne dnevnike danas u hrvatskim nacionalnim...

Posted by Vlado Košić on Monday, 21 December 2015
Ključne riječi

Komentara 274

ST
stefj
23:13 21.12.2015.

Tja, to pljuju oni koji sebe nazivaju ljevičarima i koji, navodno, poštuju tuđe stavove i mišljenja... Nisam vidio veće totalitariste, od domaćih tzv. ljevičara, počevši od fakulteta na niže. Demokracija je za njih ili misliš kao ja ili si fašist, primitivac, rasist, ustaša, itd... Možda, samo možda smo donekle izašli iz komunizma, ali komunizam sigurno nije izašao iz njihovih glava...

Avatar Cinco
Cinco
23:15 21.12.2015.

Ma izrek'o si Istinu. Nemaš se komu pravdat'.

CR
Crvenipop
23:16 21.12.2015.

Dežurne komšije odbjegle iz Domovine znaju samo jedno mrziti svoju rođenu domovinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije