Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubijeni i civili

Biskup Košić blagoslovio spomen ploču ubijenim bivšim pripadnicima vojske NDH

Vlado Košić
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
1/4
11.03.2017.
u 14:50

Riječ je bilo o bivšim pripadnicima oružanih snaga NDH-a, ali i civilima među kojima su bila i braća Viktor i Branko Tomazetić, Stjepan i Pero Čubrić, Mišo i Ivo Draženović, Pero i Ivo Sabljak

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u sisačkom prigradskom naselju Galdovo križ i spomen ploču s imenima 27 mještana ovog naselja koji su 15. lipnja 1946., nakon nekoliko presuda prijekog suda, strijeljani u capraškoj šumi Lasinja te se još uvijek ne zna lokacija gdje su pokopani.

Riječ je bilo o bivšim pripadnicima oružanih snaga NDH-a, ali i civilima među kojima su bila i braća Viktor i Branko Tomazetić, Stjepan i Pero Čubrić,  Mišo i Ivo Draženović, Pero i Ivo Sabljak...

Riječ je o petoj spomen ploči koju su na sisačkom području u posljednjih godinu dana postavili članovi sisačkoga Ogranka “Hrvatskog domobrana” i županijskoga povjerenstva za obilježavanje stratišta i grobišta iz Drugog svjetskog rata.

Komentara 13

BU
Bulaba
15:24 11.03.2017.

Lipanj 1946., godina dana nakon kraja rata masovni antifašistički pokolj ratnih zarobljenika i civila, još jedan punat u lik i djelo antifašizma, najzločinačkije ideologije ovih prostora svih vremena.

OV
Ovozemaljski
16:11 11.03.2017.

Pocivajte u miru hrvatski sokolovi!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:52 11.03.2017.

joj, sutra (ak ne vec i danas) ce krenuti val prosvjeda "antifasista", pride i babe skupina i slicnih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije