Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Htio odati počast

Biciklom krenuo iz Pleternice u Vukovar, pa poginuo u nesreći

Tomislav Šedevi
Foto: Facebook
22.11.2015.
u 15:06

- Uhvatilo ih je jako nevrijeme zbog kojeg je navukao i prehladu, ali nije htio odustati. Rekao je da, ako su oni u Vukovaru mogli ginuti za nas, može i on njima po kiši ići odati počast – ispričala nam je Tomislavova prijateljica

Želja Tomislava Šedevija da se pokloni i oda počast žrtvama vukovarske tragedije ostala je neuslišena. U tome se ispriječila teška prometna nesreća u kojoj je u subotu oko 20.50 sati na državnoj cesti između Klisa i Trpinje izgubio život u naletu automobila novosadske registracije.

Ovaj tridesetogodišnjak, predsjednik udruge "Tim guvernal", u subotu je zajedno s kolegom i imenjakom Tomislavom Crnjcem na sebi svojstven način, biciklom, iz svojih Sesveta kod Pleternice krenuo na stotinjak kilometara dug put do hrvatskog grada heroja. - Sa Šedevijem sam se čula mobitelom dok su bili na putu. Uhvatilo ih je jako nevrijeme zbog kojeg je navukao i prehladu, ali nije htio odustati. Rekao je da, ako su oni u Vukovaru mogli ginuti za nas, može i on njima po kiši ići odati počast – ispričala nam je Tomislavova prijateljica, novinarka Vesna Milković.

Šedevi je profesionalni vojnik, pa zbog zauzetosti poslovnim obvezama u Vukovar nije mogao otići na sam dan sjećanja 18. studenog. S dvojicom je Tomislava na put trebalo krenuti još nekoliko biciklista, ali oni su u posljednji trenutak odustali. Njih, međutim, ni nevrijeme nije moglo zaustaviti, ali jeste automobil koji ih je pokosio te kišne večeri. Crnjac je u nesreći zadobio ozljedu vratne kralježnice, potres mozga i razbijenu glavu.

Dvojica prijatelja u Pleternicu su se trebali vratiti u nedjelju oko 19 sati. - Tomislav mi je obećao dati fotografije s puta, pa sam mu oko 22 sata poslala SMS poruku i pitala ga kada će mi ih poslati. Ni slutila nisam da je tada već bio mrtav – tužna je bila Vesna Milković, koja je obavijest o pogibiji vojnika, biciklista i amaterskog nogometaša NK Slavena iz Gradca primila tek u nedjelju ujutro. Šedevi je početkom godine osnovao udrugu koja je, kako je objasnio, imala za cilj svjedočenje vjere uz promicanje zdravog načina života kroz vožnju biciklom. Članovi udruge ovog su ljeta biciklima išli u Rim i Vatikan, a svoju su misiju nazvali "pedaločašće".

>> Smrtno stradao biciklist, drugi ozlijeđen

Komentara 12

MA
mahin1986
15:17 22.11.2015.

Bas žalosno...sućut obitelji!

HE
hercegovačkiponos
20:56 22.11.2015.

Pokoj mu duši. Ode još jedan dobar čovjek.

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
22:51 22.11.2015.

pošto sam sutra u Vukovaru na sahrani, kod glavnoga križa ću zapaliti svijeću i za Tomislava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije