Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET

Bez brze ceste Virovitica osuđena na zaostajanje

ceste
Foto: Dragutin Šantoši
1/3
16.05.2012.
u 14:31

–Sudeći po poznatoj liniji Karlobag – Karlovac – Virovitica, ispada da je Virovitica bila zanimljivija velikosrpskoj nego hrvatskoj politici – tvrdi Šimić

VIROVITICA –Time što je Vlada RH odgodila do 2017. godine donošenje odluke o nastavku izgradnje brze ceste ili autoceste od Zagreba do Sv. Helene i Bjelovara pa do Virovitice, dovela je u nepovoljnu situaciju Virovitičko-podravsku županiju i osudila je na daljnje gospodarsko zaostajanje. Zato je HSP pokrenuo  inicijativu i predložio neposredno izabranim županima Virovitičko-podravske županije, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije da zaštite interese građana i dignu svoj glas. Od  skupština ovih županija tražimo da donesu odluke i zatraže od nadležnog ministarstva, Vlade RH i Hrvatskog sabora hitni nastavak izgradnje suvremene prometnice do Virovitice. Time bi se građanima na ovom području Hrvatske osigurala jednakost i pravo na suvremene prometnice koje imaju građani u drugim dijelovima zemlje u kojima država i dalje gradi brze ceste i autoceste – izjavio je danas na tiskovnoj konferenciji u Virovitici Zvonimir Šimić, predsjednik ŽO HSP-a.  

Vlada RH zaboravlja na najopasniju cestu – Podravsku magistralu

HSP-ovci su se osvrnuli i na zapostavljenu državnu cestu D2 - Podravsku magistralu, koja je još prije 15 godina planirana kao brza cesta na dionici: Ormož – Koprivnica – Virovitica – Slatina – Našice – Osijek – Vukovar – Ilok.

 – Viroviticu se u Hrvatskoj spominje samo kada se političari i vlast prisjećaju Domovinskog rata. Sudeći po poznatoj liniji Karlobag – Karlovac – Virovitica, ispada da je Virovitica bila zanimljivija velikosrpskoj nego hrvatskoj politici. Ako država ne učini nešto i uskoro ne izgradi brzu cestu kroz ovaj dio Slavonije, a broj sadašnjih 10.000 tisuća motornih vozila koja dnevno prometuju do 2017. godine vjerojatno će narasti na više od 13.000, doći će do daljnjeg gospodarskog zaostajanja i većeg broja prometnih nesreća i smrtno stradalih Slavonaca i prolaznika – upozorio je Šimić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije