Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kada ćemo glasovati?

Bauk: 3. siječnja glup je datum za izbore. To je mogla smisliti samo HDZ-ova Vlada

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.04.2015.
u 18:13

– Nije toliko ključno za politički život u Hrvatskoj koja će to nedjelja biti – kazao je Arsen Bauk.

– Ja, recimo, mislim da je 3. siječnja iznimno glup datum za izbore i da je to mogla smisliti samo HDZ-ova Vlada 1999. – napisao je na svom Facebook profilu ministar uprave, SDP-ovac Arsen Bauk.

Bauk je ranije danas novinarima kazao da je datum izbora definiran Ustavom i da je pitanje izbora uvijek legitimno. – Jedino me čudi zašto nitko ne postavlja pitanje zašto, recimo, predsjednik RH ne skrati mandat, gradonačelnici, gradska vijeća, nego se svake četiri godine kalkulira time hoće li Vlada ili saborska većina skratiti mandat – kazao je Bauk i dodao da se, po Ustavu, izbori održavaju "najkasnije 60 dana otkad istekne mandat Sabora".

"Nije ključno koja će to nedjelja biti"

– Saboru ističe mandat u prosincu 2015. godine i onda će predsjednica RH odrediti datum izbora – rekao je Bauk. Objasnio je, ako se prije donese odluka o raspuštanju parlamenta, tada će opet predsjednica odrediti datum izbora.

– Nije toliko ključno za politički život u Hrvatskoj koja će to nedjelja biti – kazao je Bauk. No, sudeći prema statusu koji je objavio na Facebooku, čini se kako SDP-ovci ne namjeravaju ponoviti izbore 3. siječnja.

Podsjetimo, koalicija predvođena SDP-om i Ivicom Račanom na taj je datum 2000. godine osvojila vlast u državi, nakon 10 godina HDZ-ove vladavine u Hrvatskoj.

 

Ja recimo mislim da je 3.1. iznimno glup datum za izbore i da je to mogla smisliti samo HDZ-ova Vlada 1999.

Posted by Arsen Bauk on Monday, April 27, 2015

>>'Tko želi financirati referendumsku kampanju, neka novac uplati na posebni račun'

>>'Ako izbori budu 3. siječnja, to znači da SDP pokušava coprati i da se okrenuo praznovjerju'

>>Parlamentarni izbori u siječnju ili veljači 2016. godine?

Komentara 46

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:24 27.04.2015.

Nevjerojatno kako su svi pametni u ovoj nesposobnoj vladi, toliko su napuhani da bi čovjek pomislio da su iza njih rezultati za pamčenje..

FR
Franciskoo
18:53 27.04.2015.

Ovo je agonija, odvratno kako sdp-ovci iskorištavaju i krajnji ustavni rok da bi vladali dva, tri mjeseca duže, zar je toliki strah sdp-ovaca zbog gubitka fotelja, čega se bojite, istraga?

DU
Deleted user
18:52 27.04.2015.

Da mi je doživjeti da se tebe riješimo pa što god bude da bude.Što si ti pridonio ovoj državi u 4 godine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije