Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji

Bandić podržao referendum Željke Markić

Bandic
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
27.09.2014.
u 14:41

Zagrebački gradonačelnik tvrdi da inicijativu nije podržao svjetonazorski već programski te da će na parlamentarne izbore izaći samostalno

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podržao je danas referendum "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" te poručio da svaki razuman čovjek ovakav referendum mora podržati. Iako je ranije pozvao i zaposlenike gradske uprave da podrže inicijativu i ne zaborave osobnu iskaznicu i OIB, sam ih je zaboravio.

- Ovaj referendum podržavam jer sam sam isto primijenio prije četrnaest mjeseci na izborima za Gradsku skupštinu. I dobio sam glasova više od dvije najveće stranke zajedno baš zato jer se glasalo za ime i prezime. Nikad Milanović i Karamarko neće ovo podržati jer je to smrtna opasnost za obojicu. Ugrožava njihovu moć i poziciju unutar stranaka - kazao je Bandić. Najavio je da će na parlamentarne izbore izaći samostalno s listom po uzoru na onu što ju je imao za zagrebačku Skupštinu.

- Ovo je neposredna demokracija, budućnost političke scene i preduvjet moderne Hrvatske i depolitizacije izvršnih funkcija - ocijenio je najavljujući da neće koalirati ni sa SDP-om ni s HDZ-om. Čestitao je Željki Markić što će oslabiti "političku oligarhiju", a na pitanje o podršci Grada Zagreba kazao da za provedbu referenduma nije dao financijsku potporu već pokroviteljstvo, dok je udruzi U ime obitelji dao 120 tisuća kuna i prostor kao i ostalima.

- Ne podupirem referendum svjetonazorski već program. A iz gradskog proračuna devet milijuna kuna dobije 400 udruga, od GONG-a do zaštitnika ptica selica - kazao je Bandić.

Komentara 14

NO
nonoinoq
16:31 27.09.2014.

Ne podupirem referendum svjetonazorski već program. A iz gradskog proračuna devet milijuna kuna dobije 400 udruga, od GONG-a do zaštitnika ptica selica - kazao je Bandić. Eto, svakojake udruge dobivaju lovu, ali neke interesne skupine gunđaju samo kad se radii o lovi koja ide udruzi "U ime Obitelji".

AI
ant.imesic
16:21 27.09.2014.

Mudar je Milan Miki Bandić ne bu dobio moj glas ali ovo je prepoznao i podržao mu te mu veliko HVALA!

ST
strmecki
16:17 27.09.2014.

Pita se čovjek je li Bandić išta zapamtio tijekom svog studija na Fakultetu političkih nauka kad je u stanju blebnuti nešto poput "depolitizacija izvršnih funkcija". Nije problem u politizaciji nego u dekroatizaciji Hrvatske koju sustavno provode stvarna i ideološka djecaa KPH u obje najveće stranke. A propos referenduma, to je referendum hrvatskog naroda, a ne Željke Markić. Može eventualno biti referendum udruge (inicijative) U ime obitelji. Željki Markić svaka čast za sve pomake koje je donijela u našu usku varoš i naše uske grudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije