Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ured zagreba

Bandić: Hrvatstvo i europejstvo za mene su naravni kao i H20

'bandic_unu_nnn_081012'
''
08.10.2012.
u 19:08

Gradonačelnik Bandić je pokazao da nije puno radio na stranim jezicima otkako je u kampanji za predsjednika Republike razotkriven kao loš govornik engleskog.

Za mene su hrvatstvo i europejstvo naravni i elementarni spoj kao H20 - izjavio je, citirajući Antuna Gustava Matoša, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u Bruxellesu i tim riječima otvorio predstavništvo, odnosno Ured Grada Zagreba pri Europskoj uniji.

Zajedno s gradonačelnikom Bandićem, na otvaranju ureda u Bruxellesu pojavili su se i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić i direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, što signalizira da, koliko god pokazivali neslaganje kod kuće u Zagrebu, u Bruxellesu prema EU nastoje nastupati složno, u interesu Zagreba.

– Zagreb je oduvijek pripadao i srcem i dušom i tijelom Europi. Vrijeme je da Zagreb ponudi Europi ono što može dati i da iz Europe uzme ono najbolje što ona ima – rekao je predsjednik Gradske skupštine Bernardić.

I dok je Bernardić svoj govor održao dijelom na dobrom engleskom, a dijelom na hrvatskom, gradonačelnik Bandić je pokazao da nije puno radio na stranim jezicima otkako je u kampanji za predsjednika Republike razotkriven kao loš govornik engleskog. To mu, međutim, nitko nije zamjerio jer je govor počeo iskrenom isprikom:

– Ispričavam se što ću govoriti na dvadeset i četvrtom službenom jeziku EU – rekao je i nasmijao uzvanike. Kasnije je za Večernjak objasnio zašto nakon negativnog iskustva u predsjedničkoj kampanji nije odlučio poraditi na svome engleskom jeziku.

– Ja otvaram vrata hrvatskom jeziku. Zašto bih robovao tom podaničkom mentalitetu i morao govoriti strani jezik. Pa mi ulazimo u EU, hrvatski postaje 24. službeni jezik Unije. Pogledajte Slovence, oni u Bruxellesu govore slovenski i baš ih briga – kazao je Bandić.

Ured Grada Zagreba u Bruxellesu bavit će se uključivanjem Zagreba u razvojne projekte EU.

>>Bandić želi ulicu u Zagrebu nazvati po Borisu Špremu

Ključne riječi

Komentara 4

MM
mad_max
08:14 09.10.2012.

jedva čekam dan kada će početi suđenje

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:52 09.10.2012.

Hm Puno je on pio one H2O u Vrbanima, nije mu dobro. Njegovo europejstvo i hrvatstvo dobro je njemu i njegovoj ekipi, ali mi ostali hrvati i građani Hrvatske, ne želimo više plačati takvo rodijačko europejstvo.

DO
doktorica
09:47 09.10.2012.

primitivizam&neznanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije