Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zajedno NA ROČIŠTU

Bandić: Zbog Milanovićeve izjave pio sam sedative, nisam mogao spavati

Bandić i Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/16
05.11.2014.
u 10:30

Došao sam jer mi je dužnost svjedočiti, rekao je Milanović

Uz dosad nezapamćene mjere osiguranja kad je riječ o jednom visokom dužnosniku premijer Zoran Milanović došao je svjedočiti u sporu u kojem zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tužbom od HRT-a traži 120.000 kuna zbog izjava i intervjua premijera nakon prvog i drugog kruga lokalnih izbora u kojima ga je prozvao za korupciju i klijentelizam.

Pet minuta prije 10 sati osiguranje premijera zajedno s pravosudnim policajcima "očistilo" je hodnik prvog kata suda na kojem se održavala rasprava. Svi pristuni su 'zamoljeni' da odu na sam kraj dugog hodnika pa nitko nije mogao ni vidjeti premijera dok ulazi u sudnicu. Iz pritvora je znatno ranije doveden i osumnjičeni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je u sudnicu dopraćen uz trojicu pravosudnih policajaca.

Iako nije prvi put da neki visoki dužnosnik svjedoči u zagrebačkoj Palači pravde – za predsjedničkog mandata i predsjednik Stjepan Mesić je saslušavan na sudu – prvi put se dogodilo da je većini novinara uskraćeno pravo na izvještavanje iz sudnice uz izliku da postoje samo tri mjesta za novinare. Znalo se da će ova rasprava izazvati veliki interes javnosti i potpuno je nejasno zašto nije osigurana veća dvorana ili sudnica za raspravu, nego se održavala u maloj tijesnoj sudnici.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako doznajemo, na pitanje sutkinje Zorke Čačić Zagrajski premijeru Milanoviću zna li o čemu je riječ i je li potrebno pustiti spornu snimku HTV-a, Milanović je uzvratio:

– Nemam iskustva u takvim stvarima, došao sam jer mi je dužnost svjedočiti.

Nakon toga pregledana je sporna snimka s HRT-a, a Milanović je potvrdio autentičnost svojih izjava. Nakon toga Bandić je u sudnici rekao da ga je Milanović izvrijeđao tim izjavama, rekavši: "Ne znam je li slučajnost to što sam dva tjedna prije ove rasprave uhićen". Milanovićevo svjedočenje okončano je za 10-ak minuta.

Milanović je napustio sud bez riječi, ne želeći davati novinarima nikakve izjave o parnici. I Bandić je, u vozilu pravosudne policije, napustio sud bez riječi.

Inače, Bandić je danas u sudnici rekao da ga je Milanovićeva izjava toliko uvrijedila da je bio rastresen te je šest-sedam mjeseci pio sedative jer nije mogao spavati.

Emil Havkić, odvjetnik HRT-a, kazao je da je HTV u dobroj vjeri prenio uživo intervju s premijerom te da ne postoji odgovornost HTV-a za sporne izjave Milanovića. Bilo kakvo ograđivanje od izjava premijera, dodao je, protivno je slobodi medija i praksi Europskog suda za ljudska prava jer se medije tako uvlači u političke odnose između različitih političkih opcija i stavova.

>> Premijer će biti kažnjen sa 2000 kuna ako opet ne dođe svjedočiti

Komentara 69

SV
sveznamdrugi
10:28 05.11.2014.

Hoće zadržati Milanovića?

Avatar tituš
tituš
10:33 05.11.2014.

evo razloga za uhićenje gradonačelnika, kako bi ovaj lik našao izgovor za svoju tvrdnju i javno izgovorenu klevetu, pa je naredio preko svog milicajca Ranka uhićenje, potom tek provesti istragu i pronaći, izmisliti eventualne dokaze, no je li ovaj siguran da za koji mjesec isti ovi istražitelji ne će i njemu pokucati na vrata?!

AN
AnteizmalogZGa
10:25 05.11.2014.

Čekao je Milanović da ovoga zbajbuče, pa je sad hrabar pojaviti se na ročištu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije