Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stanje i mogućnosti'

Baldasar: Split se još prije mjesec dana pripremio za izbjeglice

24.07.2014., Split - Gradonacelnik Splita Ivo Baldasar. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
30.09.2015.
u 12:16

Predizborna kampanja trese i Gradsko vijeće Splita pa su izlaganja vrlo često u predizbornom duhu, osobito između vijećnika SDP-a i HDZ-a

– Još prije mjesec dana sve su gradske službe napravile analize stanja i mogućnosti. Izašli su na lice mjesta, na Dračevac i pripremili izvještaj. Pridružile su nam se ostale službe, Crveni križ, izviđači, DUZS. U kontaktu sam s ministrom Ostojićem koji je rekao da za sad ništa ne treba, sve je pod kontrolom. Grad Split je spreman, bit će, ne vježba, već okupljanje civilne zaštite. Zamolili smo udruge branitelja da nam dodaju još nešto ljudi u slučaju potrebe, više od toga nije potrebno – odgovorio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na vijećničko pitanje Petra Škorića (HDZ) je li što poduzeto ako izbjeglice dođu do Splita. Spomenuo je i štetu koju turizam već trpi, zbog otkazivanja rezervacija, što je Baldasar nazvao minornim. Iznio je izvrsne rezultate turističke sezone i nagrade koje je Split dobio, među kojima i turističke patrole Večernjeg lista.

– Svjedoci smo nepripremljenosti Milanovićeve Vlade za djelovanje u tim okolnostima – iskoristio je priliku za kritiku Vlade u odnosu na Prevlaku, predsjednik splitskog HDZ-a Škorić pa ga je predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković (SDP) upozorio da nije saborski zastupnik, već gradski vijećnik.

Međutim, predizborna kampanja trese i Gradsko vijeće Splita pa su izlaganja vrlo često u predizbornom duhu, osobito između vijećnika SDP-a i HDZ-a.

>> 'Južni pravac neće biti otvoren za izbjeglice jer je to puno teži put'

>> Ostojić: Hrvatska neće postati sabirni centar za izbjeglice, granice su sigurne

Komentara 10

SO
Somelier
12:47 30.09.2015.

Prvi izbjeglice stigli su u BiH što znači spremaj južni koridor. Opet će Ostojić pljunuti sam sebi u usta. Pod hitno vojsku na južne granice jer inaće nam se ružno piše. Sa Jadrana imigranti ne će nikuda otiči a to bi bila naša propast.

DM
dr_max
12:40 30.09.2015.

Znači orao je opetovano lagao, migranti navaljuju južnom rutom unatoč njegovom negiranju. Kako inače objasniti pripreme po Dalmaciji.

AN
ANM
12:30 30.09.2015.

prema opsegu struka vidi se na šta se pripremao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije