Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Anušić

Član predsjedništva HDZ-a: 'Apsolutno smo za suradnju s Mostom'

Ivan Anušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
17.07.2016.
u 19:30

Iako smatra kako su čelnici i zastupnici Mosta najaslužniji za 'čitav problem', i dalje u njima vidi moguće saveznike

Ivan Anušić, član predsjedništva HDZ-a i prvi čovjek Osječko-Baranjske podružnice za Dnevnik N1 komentirao je što očekuje od Andreja Plenkovića kao predsjednika stranke, izbora i što misli o situaciji u HSS-u.

Po načelu jedno ime, jedan kandidat, jedan glas, Andrej Plenković sigurno je novi predsjednik, a od njega se očekuje predstavljanje onog što će 11. rujna pokazati članstvu i biračima, rekao je Anušić, dodajući kako je Plenković u HDZ donio težinu i nov način shvaćanja politike.

Kao glavni adut za osvajanje mandata na predstojećim izborima vidi upravo Plenkovića, koji kao novo lice donosi 'provjetravanje' cijele hrvatske političke scene. 

U kampanji, naglašava Anušić, nastavljaju putem gospodarske reforme koja je za HDZ najvažnije pitanje za državu. 

'Naglasak neće biti na ideologiji, već gospodarskom rastu, BDP-u, zaposlenosti, mladima koji napuštaju Hrvatsku', rekao je.

Kratko se osvrnuo i na vladu kojoj je izglasano nepovjerenje te zaključio da su svi na vlastitim greškama naučili kako se ne smije voditi politika.

Iako smatra kako su čelnici i zastupnici Mosta najaslužniji za 'čitav problem', i dalje u njima vidi moguće saveznike

'Apsolutno ne vidim problem da surađujemo s Mostom, već i sa svima koji shvaćaju ozbiljnost trenutka. Hrvatska je kao zajednice ugrožena, vanjski nam dug dolazi na naplatu, to je 750 milijuna eura sljedeće godine. Ako želite napraviti nešto za ovaj narod, moramo se uozbiljiti i nasilu se složiti.'

Komentirao je i prelazak dojučerašnjeg koalicijskog partnera u Narodnu koaliciju za koju tvrdi kako se ne bi dogodila da Krešo Beljak nije preuzeo stranku i nametnuo svoj autoritet.

S obzirom da je stari predsjednik HSS-a Branko Hrg zbog koalicije sa SDP-om podnio ostavku, Anušić je usporedio događaj s predsjednikom HSS, Zlatkom Tomičićem, čija je suradnja s SDP-om dovela do propadanja stranke.

'Veliko je nezadovoljstvo u HSS-u, to je konzervativna stranka, koja naginje desnom centru i naravno da to dovodi do ovakvih događaja', zaključio je Anušić

>> Branko Hrg izašao iz stranke! 'HSS je ušao u predizbornu koaliciju sa djetetom svojeg političkog krvnika'

Komentara 32

SM
SmellsLikeŠit
20:07 17.07.2016.

Pred jedno godinu dana su tvrdili da nikakvi putići,stazice,mostići,zidići ne dolaze u obzir... hahaha

DU
Deleted user
19:55 17.07.2016.

Karamarku su zamjerali koaliciju s Mostom jer se nitko od ovih lokalnih šerifa nije dočepao zadovoljavajućeg broja stolica, misle da će iz drugog pokušaja proći bolje?

DU
Deleted user
19:54 17.07.2016.

Kakvo degutantno gmizanje pred Mostom, fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije