Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije u sukobu interesa

Bivši ministar obrane može raditi za Crodux

Ante Kotromanović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
26.01.2016.
u 16:40

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je kako ne postoji zapreka da se bivši ministar obrane Ante Kotromanović zaposli u tvrtki Crodux

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je kako ne postoji zapreka da se bivši ministar obrane Ante Kotromanović zaposli u tvrtki Crodux, a na zahtjev pojašnjenja obveza saborskog Kluba zastupnika HDZ-a povjerenstvo će odgovoriti objavom smjernica tj. uputama na svojim stranicama za sve dužnosnike. 

Iz povjerenstava su, na Kotromanovićev zahtjev, odgovorili da je pribavljen dokaz kako nije bilo poslovnog odnosa između Croduxa i Ministarstva obrane za vrijeme trajanja Kotromanovićeva mandata zbog čega ne postoji zakonska zapreka da se zaposli u toj tvrtci. 

Na zahtjev za pojašnjenje obveza koje je uputio Klub zastupnika HDZ-a, povjerenstvo je odlučilo dati šire priopćenje u interesu svih dužnosnika koji su došli u Hrvatski sabor ili na neke druge dužnosti.

"Jedan dio zastupnika će svoju dužnost obavljati vrlo kratko, a kako se povjerenstvo strogo drži Zakona o sprečavanju sukoba interesa, neovisno o tome koliko kratko netko obnaša dužnost, samim stupanjem na dužnost ima obvezu podnošenja izvješća o imovinskom stanju", kazala je predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalija Orešković. Dodala je da čak i ako dužnost prestane u roku od 30 dana, uz podnošenje izvješća na početku dužnosnik mora ponijeti izvješće i na kraju mandata.

"Takvo izvješće bit će dostupno na imovinskim stranicama povjerenstva. Ako su dužnosnici izabrani na neko drugo mjesto unutar Hrvatskog sabora, zastupnici će prijaviti promjenu. Oni koji će nakon obavljanja dužnosti zastupnika u Saboru biti izabrani na neku funkciju u Vladi, imat će obvezu prikazivanja cijelog procesa od početka, primjerice za početak i kraj mandata u Saboru, potom za početak u Vladi i slično", dodala je Orešković.

Potvrdila je kako će te smjernice objaviti kao uputu na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kako bi svim dužnosnicima olakšali ispunjavanje njihovih obveza.

Kotromanović je, inače, bio jedan od poznatih Hrvata koji su prije oko godinu dana na društvenim mrežama podržali Crodux nakon objave da toče gorivo loše kvalitete.

>> 'Neću raditi za Mišetića, prva mi je opcija posao u Hrvatskoj'

Komentara 25

AN
AnteizmalogZGa
13:48 26.01.2016.

Nije bilo poslovnog odnosa Ministarstva obrane sa Crodux-om. Kaže novinar, ali zaboravlja da je isti Ante kotor... bio u Vladi koja je, sve koji nisu na njihovoj liniji, prozivala profašistima, ratnim profiterima...itd, pa tako i generala Čermaka. I danas istii taj Kotormanović traži posao od tog istog "profašiste". Ma tko je ovdje lud? Mislim da sam ja, a i svi oni koji su u Anti Kotormanoviću gledali ponosnog sinjkog Alkarskog vojvodu.

ME
meerkat
13:13 26.01.2016.

koga briga

Avatar kenj@c
kenj@c
13:26 26.01.2016.

a njegovje bivši kolega vrdoljak svojedobno rekao da to gorivo ne valja.patko je tu lud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije