Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Kotromanović:

'Izbjeglice nisu ukrale ni jaje, stanite na balun i prestanite širiti histeriju'

06.10.2015., Slunj - Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik odrzana je vojna vjezba Zdruzena snaga 15. Na vjezbi je prikazana uvjezbanost citave Hrvatske vojske. Ministar obrane Ante Kotromanović.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
21.10.2015.
u 18:36

Pozivam sve dežurne paničare i one koji šire histeriju da stanu na balun i da se smire, rekao je ministar obrane Ante Kotromanović i dodao kako neće slati vojsku na granicu

Ministar obrane RH Ante Kotromanović rekao je u srijedu u Dubrovniku kako Hrvatska zasad nema potrebu slati vojsku na granici kao što su učinili Slovenci, te istaknuo kako poziva ‘dežurne paničare da stanu na balun’ jer izbjeglice u Hrvatskoj nisu ukrali niti jaje, piše Dubrovački list.

Istaknuo je kako Hrvatska neće slati vojsku na granicu bez obzira što je to učinila Slovenija.

– To je slovenska odluka, mi zasada nemamo potrebu za to. Imamo dovoljno policijskih snaga koje mogu održavati red i mir u zemlji i na granici. Njihov motiv ne znam i nebitan mi je. Mi upravljamo krizom od početka i uz sve situacije i ponekad pojačan priljev izbjeglica koje dođu nekontrolirano u Makedoniju, pa u Srbiju, pa kod nas, mi smo se znali nositi s time. Pozivam sve dežurne paničare i one koji šire histeriju da stanu na balun i da se smire – rekao je Kotromanović.

– Ti ljudi nisu ukrali nijedno jaje i nije bilo nikakvih problema – dodao je.

Kaže kako se hrvatski planovi s izbjeglicama neće mijenjati sve dok Njemačka ne odluči zatvoriti granicu.

– Dok Njemačka prima izbjeglice mi ćemo na ovakav način raditi. Kad Njemačka kaže dosta, a znat ćemo nekoliko dana prije onda ćemo se znati postaviti. U nedjelju je sastanak u Bruxellesu na koji će doći naš premijer, premijer Srbije, Makedonije, Austrije i Njemačke i tad ćemo znati koje su mogućnosti – rekao je.

Ako se i bude morala graditi ograda, Kotromanović kaže da ne zna tko će je graditi.

– Nemamo pojma tko će graditi ogradu, ja ne mogu zamisliti da sada grade Nijemci žicu i ogradu, pa Austrijanci, pa Slovenci. Mađari su to već napravili, pa onda valjda Hrvati prema Srbiji, pa Srbi prema Makedoncima…Nema tu zajedničke europske politike. Netko treba preuzeti vodstvo, a mislim da Njemačka mora sada definirati politiku, a prema tome ćemo se svi morati podrediti – dodao je.

>> Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Izgorjelo 27 šatora u prihvatnom centru za izbjeglice u Brežicama. Tisuće izbjeglica pješice prelaze austrijsku granicu

Komentara 62

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:52 21.10.2015.

Kotromanović i službeno potvrdio da ilegalni prelazak granice nije prekršaj, kamoli kazneno djelo. A trošak cirkusa oko transporta jednostavno ne postoji?

Avatar dmitarX
dmitarX
18:51 21.10.2015.

Blentav?

Avatar guza guzic
guza guzic
18:52 21.10.2015.

Imate jos 18 dana vise se nepitate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije