Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
menotizacija autocesta

Mrak Taritaš: Vlada je pokazala da sluša što građani misle

Anka Mrak Taritaš
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
14.03.2015.
u 16:16

Ministrica graditeljstva poručila je da se zadnjih dvadesetak godina urbanistički plan Zagreba nije promišljao strateški kako bi se znalo gdje će Grad biti za 20 ili 30 godina

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kazala je da nije znala za odustajanje od monetizacije autocesta jer ministarstva imaju autonomiju u donošenju odluka u svojim područjima.

- O bitnim se stvarima u Vladi dogovaramo, no samostalno upravljamo resorima što je velika odgovornost. Vlada je pokazala da sluša što građani misle u čijem interesu mora raditi - kazala je A. Mrak Taritaš na pitanje je li se odustajanjem od monetizacije poslala loša poruka investitorima. Mrak Taritaš održala je tribinu, kao predsjednica zagrebačkog HNS-a, o značaju Generalnog urbanističkog plana koji u Zagrebu nije donesen jer se prekoračio zakonski rok u kojem je morao biti donesen nakon provođenja javne rasprave.

Poručila je da zadnjih dvadesetak godina urbanistički plan se nije promišljao strateški kako bi se znalo gdje će Grad biti za 20 ili 30 godina te da građani ne mogu računati na planove sa svojim nekretninama jer nema plana što Grad namjerava s područjem u kojem im se nekretnine nalaze. Najveći problem Zagreba prepoznala je u Trnju, "preskočenim područjem" u urbanističkom planiranju za kojega drži da bi ga gradski planeri sada morali ozbiljno razraditi. Iako su na HNS-ovu tribinu pozvani ljudi iz nadležnih ureda, ali i gradski zastupnici nitko se nije pojavio osim zastupnika HSU-a Grge Jelinića.

>>U borbi za grad šefica HNS-a smanjila bi broj četvrti

>>Nakon Kosora sad je i HNS “otkrio” GUP, bandićevcima je to krađa vremena

Komentara 35

NO
novalastavica
17:04 14.03.2015.

Vlada slusa ili ti se ulizije narodu jer se blize izborii racunaju da ce ovce zaboraviti guljenje ignoriranje i iritiranje zadnje cetiri godine.

ŽP
Žrtva-postkomunizma
16:59 14.03.2015.

Ova osoba oštećuje državni proračun za 7 miliuna kuna mjesećno svojom nesposobnošću, a treba samo predložit Vladi izjednačavanje zaštičene najamnine s tržišnom i prestat kršit utvđena ljudska prava vlasnika stanova s zaštičenim najmoprimcima.

DU
Deleted user
17:01 14.03.2015.

Vlada sluša trbuhozborce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije