Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Klemm:

'Ako Vlada ne donese ustavni zakon, ponovno ćemo tražiti svoja prava'

Josip Klemm, jedan od organizatora prosvjeda branitelja
Foto: RTL
1/4
26.04.2016.
u 22:25

Na upit zašto im je važno donošenje ustavnog zakona kazao je da problem Domovinskog rata i hrvatskih branitelja ne smije biti ispolitiziran i da se zakon ne smije mijenjati kako kome odgovara

Nakon 555 dana prosvjed branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici danas je prekinut.

Jedan od glavnih organizatora prosvjeda, Josip Klemm osvrnuo se na izjavu bivšeg ministra branitelja Predraga Matića. Naime, on je rekao da su branitelji odustali od prosvjeda jer su izmanipulirani, a da su prosvjedovali samo da se ostvari rečenica "oba su pala", pritom misleći na Ivu Josipovića i Zorana Milanovića.

- Matića moram doživjeti kao našeg branitelji i želim mu sve najbolje. Nećemo biti zločesti i reći je li loše radio svoj posao ili je li bio dobar ili loš ministar - kazao je Klemm.

Smatra i da se iz razgovora s novim rukovodstvom Ministarstva i hrvatskih branitelja vidi da se promijenio odnos prema braniteljima, kako javlja RTL.

Iako su mnogi komentirali da će branitelji otići kada je izabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Klemm je kazao da su ostali stražariti i pratiti hoće li se ministar snaći i raditi u korist branitelja.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

- Hrvatski branitelj sada je dobrodošao u Ministarstvo i zato smo bili ovdje. Kroz ovih 555 dana pokazali smo zajedništvo, gledat ćemo što radi ova Vlada i naše Ministarstvo i poručujemo im da rade u interesu hrvatskih branitelja i građana - naglasio je Klemm.

Na upit zašto im je važno donošenje ustavnog zakona kazao je da problem Domovinskog rata i hrvatskih branitelja ne smije biti ispolitiziran i da se zakon ne smije mijenjati kako kome odgovara.

- Netko bez određenih zakonskih okvira i načela sjetio se reći da hrvatskim braniteljima, koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane ne treba izdavati potvrda da su bili branitelji. Pa gdje mi to živimo? Mi se borimo protiv toga i da sve to imamo u jednom zakonu. Tražimo ustavni zakon koji se ne bi mogo srušiti kada bi došlo nova vlast - zaključio je Klemm.

Ukoliko zakon ne bude donesen, kazao je da će sigurno tražiti svoja prava, kao i posljednjih 555 dana.

>> Branitelji se povlače iz Savske. Glogoški: S današnjim danom odlučili smo prekinuti prosvjed!

Ključne riječi

Komentara 43

Avatar KiM
KiM
22:56 26.04.2016.

Jel ovo onaj veliki domoljub sto rvatsku opljacko?

SO
srecko.orsulic123
23:00 26.04.2016.

KLEM =UTAJA POREZA I SL. KAZNENA DJELA TAKO MOZE SVAKO DOBRO ZIVJET !

ZV
Zvonko60
22:38 26.04.2016.

U drzavi Klemm mozecradit kaj hoce Nesmijes varati vlastitu drzavu sa rukom da srcu. Prvo odgojna mjera pa onda laprdat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije