Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prešli u HSS Stjepan Radić

300 HSS-ovaca izašlo is stranke: 'Odlazimo zbog agresivne i isključive politike Kreše Beljaka'

Beljak
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
04.08.2016.
u 20:18

Beljaka prozivaju za privatizaciju HSS-a te za "sramotnu političku trgovinu i prostituciju".

Oko 300 dosadašnjih članova splitskog gradskog HSS-a i oko 70 članova splitsko-dalmatinskog županijskog HSS-a istupilo je iz te strenke zbog nezadovoljstva politikom predsjednika HSS Kreše Beljaka i sklapanja koalicije sa SDP-om, te su odlučili nastaviti svoje dijelovanje u HSS Stjepan Radić, priopćeno je u četvrtak u poslijepodnevnim satima.

"Nastavljamo svoje djelovanje u HSS Stjepan Radić zbog agresivne i isključive politike trenutnog predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koja više nema veze sa temeljnom politikom nauka braće Radić i Statutom HSS-a, kao ni sa pripadnošću članstvu u Europskoj pučkoj stranci (EPP)", navodi se u priopćenju koje su potpisali dosadašnji dopredsjednik splitskog HSS-a Mislav Gulin i tajnik županijskog splitsko-dalmatinskog HSS-a Anđelko Duvančić, koji je bio i predsjednik trogirskog HSS-a.

U prioćenju se tvrdi da su gradska i županijska organizacija stranke poptuno blokirane u radu "jer ne prihvaćaju privatne saveze predsjednika Kreše Beljaka sa SDP-om, provedene sistemom sile, netolerancije i ucjena prema članovima HSS-a u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji."
Beljaka prozivaju za privatizaciju HSS-a te za "sramotnu političku trgovinu i prostituciju".

"Ne želimo biti taoci niti možemo promatrati autokratsko vođenje i uništavanje najstarije hrvatske stranke od strane njenog trenutnog predsjednika. Ne prihvaćamo sramotnu trgovinu i političku prostituciju kojom nas predsjednik Krešo Beljak uvlači u koaliciju s SDP-ovim lažnim socijaldemokratima, čime se HSS odriče svojih temeljnih postulata i svog demokršćanskog svjetonazora," stoji u u priopćenju. Naglašava se kako je HSS "časna hrvatska stranka čije su vođe u prošlosti uvijek bile hrvatske političke ikone, dok je aktualni čelnik postao običan prevarant i trgovac foteljama koji ignorira interese stranke, volju članstva i odluke stranačkih tijela".

Splitska organizacija HSS-a do sada je brojila oko 500 članova, a oni koji su je napustili tvrde kako se može očekivati nastavak masovnog istupanja iz stranke zbog nezadovoljstva Beljakovom politikom.

>>Stipe Gabrić će biti na listi Narodne koalicije. Evo kako su glasovali HSS-ovci!

Ključne riječi

Komentara 34

BK
branko-kockica
20:28 04.08.2016.

HSS je treći put napravio istu grešku izabravši za čelnika lokalnog šerifa, nadajući se da će njegova lokalna karizma biti zadržana i na nacionalnom nivou. Prvo je to bio Friščić, pa Hrg, i sad Beljak. Umjesto da pokušaju osmisliti nacionalnu politiku i izabrati nekog tko ima kapaciteta istu provesti na nacionalnoj razini, oni su ovoga puta izabrali najgore od najgoreg, pravomoćno osuđenog kriminalca, seoskog lopova Krešu Beljaka. Zaista ne razumijem kako je itko mogao misliti da će to funkcionirati.

PO
pozornik66
20:37 04.08.2016.

To je i njima cilj da uništavaju jednu po jednu hrvatsku stranku ubacivanjem likova ko Beljak. Iza svega stoji partija i njihove sluge

BA
bakulušić
20:34 04.08.2016.

Gospodin Beljak je "štićena" osoba na portalu. Čim napišem komentar, "zaštitari" ga maknu. Kako napisati komentar a da ne dobijem čarobnih "48 sati"? Da pokušam pisati hvalospjeve? Nevjerojatno tko koga štiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije