Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanka Opačić:

170 milijuna kuna za siromašne Vlada će dobiti od HEP-a, GEN-a i RW-a

Milanka Opačić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
27.08.2015.
u 15:49

HEP, GEN i RW bi potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih, u proračun uplaćivali po dvije lipe po kilovatsatu

Oko 170 milijuna kuna za subvencioniranje energetskog siromaštva Vlada će namaknuti iz dobiti opskrbljivača. HEP, GEN i RW bi, prema riječima Milanke Opačić, potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih, u proračun uplaćivali po dvije lipe po kilovatsatu, a taj će se novac transferirati prema centrima za socijalnu skrb. Oni će ga uplaćivati isporučitelju čiji je potrošač korisnik zajamčene minimalne naknade i osobne invalidnine i koji je dobio status ugroženog potrošača. Propisivat će to uredba koja se pred Vladom treba naći u četvrtak.

– HEP neće zbog toga dizati cijene građanima. S obzirom da posluju s malim dobitima, za ove druge ćemo naći neki oblik kompenzacije. Mislim da će krenuti od 1. listopada, ljudi će dobiti vaučer i na taj način moći će isključivo podmiriti troškove za energente – rekla Opačić.

U programu pak otpisa dugova, Ministarstvo socijalne politike nastoji požuriti neke, koji nisu obradili pristigle zahtjeve, a to su Porezna uprava i Zagrebački holding.

– Nije korektno prema građanima, svi su drugi vrlo promptno obradili zahtjeve, kaže potpredsjednica Vlade.

>> Zajamčena minimalna naknada povećat će se za 120 kuna

Komentara 22

MA
Maja28
18:06 27.08.2015.

Ovo je plaćena reklama? Bolje da toliko novaca daju za otvaranje radnih mjesta. Koja pogrešna politika !!!!!!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:23 27.08.2015.

Mađarska je primjer kako i socijala može pošteno radom do novaca.

Avatar mokrice
mokrice
18:27 27.08.2015.

Kaže prijateljica da u Centar za socijalni rad u jednom malom mjestu u okolici Zagreba dolaze Romi po novčanu pomoć sa crnim mercedesom. Nekad su im i konji bili dobri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije