Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne ponovilo se

10 razloga zbog kojih nikad nećete žaliti za Jugoslavijom

Josip Broz Tito
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
23.04.2015.
u 14:26

Kao prvi razlog navode miliciju i UDBA-u jer je politička sloboda najveća prednost ovog vremena u odnosu na neslobodu koja je tada vladala.

Jedno istraživanje nedavno je pokazalo da 82 posto Hrvata žali za Jugoslavijom, a šest posto se izjasnilo "ne ponovila se".

Portal Express.hr napisao je 10 razloga zbog kojih nikada nećemo žaliti za Jugoslavijom.

Par – nepar i kult ličnosti

Kao prvi razlog navode miliciju i UDBA-u jer je politička sloboda najveća prednost ovog vremena u odnosu na neslobodu koja je vladala tada.

Među razlozima zbog kojih ne bi trebali žaliti za Jugoslavijom naveli su još i jednopartijski sistem, JNA, vožnju par – nepar i kult ličnosti.

Svih 10 razloga zbog kojih nikada nećete žaliti za Jugoslavijom pročitajte OVDJE

>>Tito poslije rata nije bio antifašist: za verbalni delikt išlo se u zatvor

>>'S Udbom ratujem 
od 1957., očekujem da me opet napadne'

Komentara 450

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:36 23.04.2015.

Bas ste lijepu sliku stavili, VL. A jedno istrazivanje je pokazalo kako 82% ljudi koji dolaze na lijevi portal zale, a ne Hrvata. Tek toliko.

Avatar delminium
delminium
14:50 23.04.2015.

Prvi i osnovni razlog je svaka Jugoslavija je negacija postojanja Hrvatske države pa čak i prava Hrvatima da budu Hrvati.

DA
danho
15:52 23.04.2015.

tako nam je jer ne znamo s kapitalizmom, dok se svi ovi s socijalistickim mentalitetom ne pobrisu nece nam biti bolje,tek za generaciju, dve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije