Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.10.2010. u 12:00

Takoreći cijela srbijanska oružana sila bila je jučer u Beogradu uporabljena za obuzdavanje prosvjeda protiv “drskih” homoseksualaca

Hrvati su ipak “napredniji” od Srba. Parade homoseksualaca u Zagrebu posljednjih godina protječu uglavnom bez sukoba, a jučer je Gay pride u Beogradu bio popraćen neredima, paležima, pucnjavom i ozljedama u cijeloj srbijanskoj metropoli. Vjerojatno je u Hrvatskoj i Srbiji animozitet prema pederskim manifestacijama podjednak. Razlika je u tome što Srbi još ratuju – ratuju na Kosovu, na svoj način i u Bosni i Hercegovini, mnogima je rat i u perspektivi odnosa s Hrvatskom, pa ratuju i u Beogradu. Neke njihove stranke još ratuju protiv Europske unije, Ujedinjenih naroda, protiv “vascelog sveta”... Takoreći cijela srbijanska oružana sila bila je jučer u Beogradu uporabljena za obuzdavanje prosvjeda protiv “drskih” homoseksualaca.

Za razliku od Crkve u Hrvatskoj, koja se u takvim povodima i ne oglašava, vjersko-nacionalni ton sotoniziranju “Parade ponosa” dao je vrh srbijanske Pravoslavne crkve. Istina, podosta medija, političara, čelnika stranaka i parlamentaraca pozivalo je na toleranciju, osuđivane su ekstremne desničarske skupine i njihovi inspiratori, ali ni to nije mnogo pomoglo. Možda razjarenim Srbima može biti utjeha što svojim ponašanjem odaju dojam da su još jedina ratnička nacija u Europi.

Pa ako se držimo one da je rat prirodno stanje čovječanstva, utješna im može biti i “titula” najizvornijega europskog naroda. Ali bit će da je posrijedi samo vrijeme – za koju godinu vjerojatno će i u Beogradu homoseksualne parade biti normalne i bez incidenata. Ipak će se i tada moći pohvaliti da su pali posljednji u “sudbonosnoj” bitki sa “strašnim” neprijateljem – pederima!

Ključne riječi

Komentara 51

PR
proview
12:12 11.10.2010.

pa što se moglo očekivati od srba,ispucali su sve vanjske neprijatelje sad su se okrenuli svojima,kad se obaraćunaju s gay naciom na red dolaze pravoslavci

GR
Gradinar
12:19 11.10.2010.

Ne radi se tu o tome tko je napredniji a tko \"napredniji\". loš osnov za usporedbu. Srbi jesu kakvi jesu, ali, na prvim paradama se obično ispuca sva silina antagonizama, ali još i više želje huliganskih skupina za dokazivanjem u svome polusvijetu. to u Beogradu nisu uradili ranije, pa su sada. Osobno mislim da su ove parade isključivi izraz potčinjavanja prirodnoga karaktera jednoga društva, izrazito provokatiovne i smišljene za izazivanje nereda. Žalosno je da je uz sve, to nekakav uvjet za EU birokrate o skeniranju vrijednosti jedne zemlje. Imati stotinjak pedera spremnih na javnu paradu je alibi birokraciji u EU da testira jednu zemlju i eventualno dobije razlog za zajebanciju u svojim hodnicima. A za to vrijeme zločin koja je ta zemlja počinila pred cijelim svijetom, nejni zločinci, njena vlada i šef države koji podržavaju zločin ( četnike), nikoga ne zanima. Cinizam da ne može biti veći. Ja mislim da su ove parade homoseksualaca namjerna provokacija, i, da sam vlast u bilo kojoj državi koja treba proći taj test, nikada im ne bih ni smetao a ni odobrio zaštitu. Neka se sami bore za svoja prava, koja nikako ne bi smjela biti važnija od prava ogromne većine.

OB
-obrisani-
17:00 11.10.2010.

Srbi nemaju Mislava ( anketa) Bagu i Denisa Latina . A i BELI mi je sumnjiv....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?