Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.10.2013. u 14:00

O popisu o kojem se javlja na tisuću zanimljivih načina (npr. 97 pitanja i velike novčane kazne za one koji ne odgovore) nismo čuli ništa

Kad HTV odluči zanemariti neki događaj, onda o njemu napravi emisiju. Danas u susjednoj i prijateljskoj BiH počinje popis stanovništva. Naravno da je tom prigodom ovotjedni “Fokus” (emitira se ponedjeljkom navečer) lansirao još jedno svoje loše izdanje. Do zadnjeg časa skrivana nam je jedina stvar koja zanima svakog normalnog građanina kad čuje da se neki ljudi popisuju: koliko ih ima?

U redu, nije vam to od životne važnosti, ali ipak u emisiji o popisu stanovništva želite odmah znati koliko Hrvata itd. ima u Bosni i Hercegovini? E, ne ćete. U zadnjem popisu bilo ih je 17, 38 posto. Prema pravilima nove škole novinarstva na HRT-u, po kojem se najvažnije stvari objavljuju najzadnje, to smo saznali prije kraja emisije, a i tada su najprije išli podaci iz 1878. i kasnijih godina (1910, 1931, 1948, 1971). Prije njih su pedesetak minuta dvojica Hrvata koji sjede i nikamo im se ne žuri odgovarala na nezanimljiva pitanja antipatično ozbiljnog voditelja Danka Družijanića, a bilo je i telefonskih pitanja za dislocirane goste.

Iz Mostara je govorio predsjednik Matice hrvatske Josip Muselimović, iz Sarajeva ravnatelj Agencije za statistiku Zdenko Milinović, a u studiju su sjedili reprezentativci Ivan Šušnjar (Hercegovina) i Drago Prgomet (Posavina). Šušnjar je urednik hercegovačkog portala Poskok.info, a predstavnik Posavine je, zna se, zamjenik predsjednika HDZ-a. O popisu o kojem se javlja na tisuću zanimljivih načina (npr. 97 pitanja i velike novčane kazne za one koji ne odgovore) nismo čuli ništa.

Od sada TV dnevnik Ivana Starčevića čitajte svakodnevno samo na portalu Večernjeg lista!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?