Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Dujmović
Autor
Tihomir Dujmović

Hoće li Budiša ponoviti povijest

budisa
Duško Jaramaz/Pixsell
20.08.2011. u 12:00

HDZ-u za punu konsolidaciju treba čestit partner poput Dražena Budiše, a dovede li on još jednom bivše komuniste na vlast bit će to farsa

Sasvim je jasno da će buduća vlast biti krhka i da će svi biti dovedeni u napast da ih u Banske Dvore odvede i neprincipjelna koalicija.
Tu je Sanader otvorio sezonu koalirajući čak i s bivšim martićevcima radeći pri tom ustupke koji su zatresli same temelje države.

Srb je novo mjesto razdora, zajednica općina istočne Slavonije drugo je ime za teritorijalnu autonomiju, sve do tri ustavom zaštićena zastupnika u Saboru koje je tek sad Ustavni sud ukinuo, koja su Srbima u Hrvatskoj vratila kraljevski položaj: niti jedne vlasti ne bi bilo u kojoj odlučujuću riječ ne bi vodila ta prevažna tri zastupnička mjesta.

Ne više kao prije, ne tako sveobuhvatno,ne pendrecima, ali u konačnici Srbi bi opet ravnali Hrvatskom! I uvijek se nađe neki Bakarić da im tu poziciju potpiše!

Pupovcu je ambicija vratiti Srbe na titoističku poziciju naroda, ali ako se to zove drugačije, a funkcionalno je isto, on to razumije jer nije glup poput Martića!

Da su na pomolu neprincipijelne koalicije vidi se i iz izjave Slavka Linića koji odjednom nema ništa protiv koaliranja sa HDSSB-om! Intervju u kojem prognozira da će Čačić završiti u zatvoru govori o predatorskom tipu kukuriku političara jer Linić otvoreno kaže da oni znaju da će Čačić biti osuđen!

Unatoč tome nude mu mjesto potpredsjednika Vlade i kako sam Čačić kaže, vlast nad sedam ministarstva! Naravno da će to destabilizirati Vladu, naravno da će to objektivno zaustaviti reforme koje planiraju jer HNS nema novog Čačića. No,vidi se plan. Potpisali su koaliciju sa Čačićem kao glavnim partnerom na ljevici, uz pomoć koalicije pokupiti će baš sve lijeve glasove u zemlji, a onda će praktički vladati samo SDP jer im je jasno da će Čačić pobjednički šampanjac piti u mađarskom Remetincu!

Jakovčića samo Istra zanima, Hrelju umirovljenici, dakle kompletna, pogotovo financijska vlast ide u ruke SDP-a! I dok na desnici vlada kaos jer pravaške stranke ne razumiju da nikad neće na vlast ako ne naprave neki dogovor s HDZ-om, pred nacijom stoji Dražen Budiša sa stavom da HSLS nipošto neće koalirati s  HDZ-om, a da će stranka odlučiti hoće li sa SDP-om.

Na ovim izborima jedan ili dva mandata HSLS-a mogu biti ključan jezičak na vagi buduće vlasti, zato je Budišin stav vrlo važan. Ne znam poštenijeg i nekorumpiranijeg političara od Dražena Budiše, niti nekoga na sceni koji ima njegovu karizmu! Šušak i Tuđman su napravili hrvatsku državu, no Jugoslavija je realno umrla 71. godine i Budišina kolosalna snaga da istinom pljune u lice Titovoj jugoslaviji držala je nadu nacije makar je duga mračna noć potrajala 20 godina.

Zato je nacija s nevjericom primila činjenicu da je 2000. krenuo s Račanom. Budišina tragedija leži u činjenici da je na kraju ispalo da je dopustio da bude Račanu ono što je Šubašić bio Titu! Što je na koncu pobjegao od bitke s „bivšim komunistima“ i što do danas nije imenovao tko ga je u stranci izdao u povijesnoj bitci. Tko je sve i kako izdao Hrvatsku te mitske 2001 godine! Nikad nismo dobili od Budiše taj račun.

Imati takvo iskustvo sa SDP-om Račana, Tomca, Bandića, Vujića i ne uspjeti nametnuti državotovornu notu ni tom sastavu SDP-a te reći danas da je koalicija s današnjim SDP-om koji ni Arlovića ne podnosi moguća, ali da je suradnja sa HDZ-om apsolutno isključena, tu mozak staje.

Nema dvojbe da je HDZ neviđenom pljačkom razbjesnio naciju, da je pristankom na ucjene bivših Martićevaca duboko razočarao, ali je HDZ svoje lopove počeo privoditi, završio je važne povijesne poslove i za punu konsolidaciju upravo treba čestite partnere poput Budiše!

Ako se dogodi da on još jednom „dovede bivše komuniste na vlast“ s tim što bivši komunisti nisu oni koji su imali crvene knjižice nego oni koji poput Milanovića i danas na upit Tuđman ili Tito kažu Tito, to će biti farsa.

Otprilike kao kad Rade Šerbeđija kaže da ga proganjaju jer je socijalist ili kad Rajko Grlić izjavi da je „patriotska dužnost svakog građana da se glasno izruguje vlasti“, a pri tom ni jedan film koji je ismijavao Jugoslaviju, Tita i partiju nije napravio.

No,inspiracija za izrugivanje eksplodirala je kada je stigao Tuđman i nastala hrvatska država. O Šerbeđiji ne treba trošiti riječi, čovjek je okupirao Brijune i tamo ljetuje sa svitom dva mjeseca, unatoč tome tvrdi da je uvjereni socijalist i ljevičar i da s tim stalno ima problema.

Treba imati obraza ignorirati krvave muke ovog naroda i '71. i '91. i ne imati danas grižnje savjesti i onda još ljetovati deset godina na Brijunima na trošak države koju nisi želio i tvrditi da si po naravi socijalist! Čovjek je stvarno vrhunski glumac!  

Ključne riječi

Komentara 81

CO
Corto
12:46 20.08.2011.

Ovakve bedastoce nisam dugo cul. On je pokazal kaj more i bilo bi bolje da se nije aktiviral u politiki za dobrobit sviju.

CO
Corto
12:53 20.08.2011.

A da se Rade proganja, ovdje prilozen je enklatantan primjer. On je napravio za Hrvatsku vise nego svi ostali spominjani gore zajedno.

OB
-obrisani-
12:37 21.08.2011.

a koga danas uopce zanima neki Budisa ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?