Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.05.2011. u 12:00

Poruka je to, naravno, domoljubnim biračima, ali i hrvatskoj desnici koja smatra da će na idućim izborima ostvariti značajnije rezultate.

Oni koji će istupe Andrije Hebranga i Tomislava Karamarka na komemoraciji u Bleiburgu tumačiti kao predizborne i HDZ-ove mogu zaključiti da je odaslana ova poruka biračima: vladajući HDZ s ponosom se vraća na tradicije i vrijednosti stečene tijekom gotovo 10 godina vladanja Franje Tuđmana te tijekom Domovinskog rata.

Poruka je to, naravno, domoljubnim biračima, ali i hrvatskoj desnici koja smatra da će na idućim izborima ostvariti značajnije rezultate. Jadranka Kosor ovdje ima dva problema. Prvi je predvidjela pa se nije pojavila na komemoraciji, na kojoj su okupljeni stali zviždati i na spomen njezina imena. Drugi je što je ona kao izaslanike Vlade i Sabora poslala Karamarka, koji formalno nije član HDZ-a, premda je bio jedan od osnivača, a Hebrang je izjavio da se povlači iz politike.

Nakon svega što su HDZ-ove vlada učinile da bi se ispunili beskonačni uvjeti EU, nakon drakonske kazne hrvatskim generalima, činjenica je da Kosorova unutar stranačkog aparata nema konkretne osobe od formata, a koje bi s posebnim žarom prihvatili birači desnice i koje bi figurirale kao izvorni hadezeovci i tuđmanovci. Vrh HDZ-a shvaća da im je za izbore potrebna tuđmanovska legitimacija, no još ne profiliraju tko će iz stranačkog vrha biti reprezent tog “comebacka”. Ne učine li to do izbora, birači te opcije radije će dati glas konkretnijim predstavnicima desnice u Hrvata.

Komentara 35

OB
-obrisani-
12:13 15.05.2011.

baš me briga za ove Vlaisavljevićkine medijske akrobacije zaluđivanja desnog biračkog tijela,ona je i dovela Jugojosifovića na vlast dajući upute KP HDZ biračima da biraju Jugojosifovića.

OB
-obrisani-
12:46 15.05.2011.

Ne glasati za adz, jer isti je transformiran u ne-državotvornu stranku, dijelom krivicom sanadera, kojeg su udbaši namamili na mamac hypobanke i korupcije, da ga diskreditiraju, a s njime i cijeli ostatak adz-a, uz pomoć medijskog javnog linča i upitnih optužniica za korupciju, kojih međutim nema za druge, ne-hdz aktere. ovako nedemokratski transformirani adz je pod kontrolom memorandumduma

OB
-obrisani-
21:23 15.05.2011.

hdz je jedna od udbinih ispostava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?