Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

GS HV-a gradi apartmane, a MiG-ovi ostali bez guma

Umjesto opreme za avione, novac se trošio na gradnju apartmana u vojnoj bazi Kovčanje na Lošinju
09. listopada 2010. u 12:00 0 komentara 40 prikaza
lucic
Foto: Reuters

Vlado Bagarić, zapovjednik HRZ-a, uputio je pet mjeseci prije pada MiG-ova dva pisma načelniku Glavnog stožera generalu Josipu Luciću u kojima vapi za pomoć. U pismima, koja je objavio Jutarnji list, general Bagarić upozorava Lucića da, osim rezervnih dijelova i pričuvnih motora, nedostaje i guma za avione pa je obuka pilota praktično prekinuta. Sredstava za nabavu guma i dijelova nema, ali je zato bilo sredstava za gradnju apartmana u vojnoj bazi Kovčanje na Lošinju. Neka se znaju prioriteti.

Bebić u Hrvatskom saboru progovorio japanskim jezikom

Luka Bebić zaradio je gromoglasan pljesak svih prisutnih u Saboru kada je pozdravio “predsjednika RH, gospodina Ivu San... Josipovića”. Nije to bio lapsus, nego je Bebić primijenio svoje znanje japanskog.

Uvjeren da je Kerum haiku pjesnik

Duško Mucalo, novi v.d. intendanta HNK u Splitu, izazvao je svojim izborom niz reakcija, među kojima je zasad najžalosnija bila prozivanje Duje Marasovića da ne želi “Jugoslavena, kosovca i komunjaru”na čelu kazališta. Time se šef splitskog HDZ-a posve spustio na razinu Željka Keruma koji je Marasoviću poručio da je “bijednik, kreten i dinamovac”. Ako ste pomislili da je time splitski politički diskurs pao na dno, znači da niste čitali inauguracijski intervju novog intendanta u Slobodnoj Dalmaciji. amoljen da komentira gradonačelnikovu izjavu s rive “neka mi se Blagaić napuši kur...”, intendant Mucalo je odgovorio da “Kerum često pogodi u sridu i pretoči u jednu rečenicu ono što sav narod misli”. To je taj znameniti splitski haiku, sa suptilnim pozdravom za maiku.

KLIMATSKE PROMJENE
Svjetska banka: Kroz 10 godina hrvatska bi obala mogla biti poplavljena i puna invazivnih vrsta, a poljoprivreda nestati
Schneider
Pametne tvornice
Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.