Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Horizon 2020

Na raspolaganju nova sredstva Europske komisije za energetsku učinkovitost

energetska učinkovitost
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
11.11.2014.
u 12:04

Putem toga programa EK financira tri vrste projekata - one istraživačkog i inovacijskog karaktera (100%), plasman inovacija na tržište (70%) te projekte koordinacije i podrške (100%)

Europska komisija (EK) će 10. prosinca 2014. godine otvoriti javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za prioritetnu mjeru 'Energetska učinkovitost', a u okviru Horizon 2020 Energetskog Izazova.

Putem toga programa EK financira tri vrste projekata - one istraživačkog i inovacijskog karaktera (100%), plasman inovacija na tržište (70%) te projekte koordinacije i podrške (100%). Prva kategorija odnosi se na projekte kojima se uspostavljaju nova znanja ili razvijaju energetski učinkovite tehnologije i rješenja, druga kategorija se odnosi na projekte kojima se demonstrira mogućnost uspostave novih tehnologija i rješenja odnosno EK pruža podršku postavljanju prvog proizvoda na tržište, dok se posljednja kategorija odnosi na projekte kojima se poboljšava sposobnost, mobiliziraju velike investicije te olakšava provedba politika EU.

Svatko tko je zainteresiran za pokretanje europskog projekta u području energetske učinkovitosti i tko namjerava podnijeti zahtjev za proiritetnu mjeru 'Energetska učinkovitost 2015' u okviru Horizon 2020, a posebno energetske agencije, lokalne i regionalne vlasti, istraživačke institucije, nevladine organizacije, potrošačka ili poslovana udruženja, komore, financijske institucije itd., poziva se na stručnu edukaciju u organizaciji Saveza za energetiku Hrvatske koja će se održati 15. prosinca 2014. u velikoj dvorani Grand Centra, Hektorovićeva 2/V, Zagreb s početkom u 9 sati.

Putem stručne edukacije biti ćete upoznati o aktualnim i budućim natječajima EK, aktualnim europskim politikama održive energije, moći ćete saznati više o sadržaju natječaja za  proiritetnu mjeru 'Energetska učinkovitost', a u okviru Horizon 2020, saznati kako se prijaviti za financiranje, u jednom danu dobiti sve relevantne informacije o 14 različitih područja financiranja te iskoristiti priliku za pronalaženje novih projektnih partnera. Službeni jezik stručne edukacije i službenih materijala je hrvatski.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije