Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.01.2013. u 12:00

Cijena mjesečnog najma bit će 50 tisuća kuna, ali djelatnici Grčićeva ministarstva nisu oduševljeni preseljenjem jer na novoj lokaciji postoje samo tri mjesta u podzemnoj garaži, a oni imaju više desetaka automobila

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, potvrdio je Jutarnjem listu da će se njegovo ministarstvo preseliti u nekadašnje prostorije Privredne banke kod Trga burze. Cijena mjesečnog najma bit će 50 tisuća kuna, ali djelatnici Grčićeva ministarstva nisu oduševljeni preseljenjem jer na novoj lokaciji postoje samo tri mjesta u podzemnoj garaži, a oni imaju više desetaka automobila. Ako ne pronađu adekvatno parkiralište u blizini, uvijek se mogu riješiti viška službenih automobila.

Vojnim kapelanima prijeti otkaz zbog malo vojnika

Ante Kotromanović, ministar obrane, u sklopu štednje odlučio je smanjiti broj vojnih kapelana i pomoćnika koji se plaćaju iz proračuna. Prema pisanju 21. stoljeća, za dušobrižništvo vojnika brine se 57 osoba u Vojnom ordinarijatu, što porezne obveznike stoji gotovo 18 milijuna kuna za plaće, duhovne vježbe, krunice, kalendare i druge troškove. Kako je broj vojnika od osnivanja Vojnog ordinarijata 1997. smanjen više od tri puta, u MORH-u su odlučili smanjiti broj kapelana i pomoćnika za 4 ili 5 jer nema vojnika o kojima bi se duhovno brinuli. Crkva se protivi smanjenju pa je sve izvjesnije otvaranje nove fronte s Vladom. Ukratko, nakon Jovanovića – Kotromanović.

Bivši predsjednik postao posrednik za nekretnine

Stjepan Mesić, bivši predsjednik, angažirao se kao agent za prodaju nekretnina. Slobodna piše da je u subotu vodio investitore oko daskama ograđenog hotela Belvedere u Dubrovniku, koji čeka kupce. Cijena po dogovoru.

Projekt terena 
za golf na Srđu 
radi dječjih izleta

Maja Brinar-Frenkel, bivša doministrica gospodarstva i supruga izraelskog investitora Arona Frenkela, preuzela je brigu oko golfskog parka Dubrovnik, jednog od najvećih projekata u Hrvatskoj oko kojeg ne prestaju sporenja. Brinar-Frenkel uvela je jučer novi argument u dokazivanje da je projekt gradnje golf-terena (i 40 vila) na Srđu koristan za Dubrovčane. „Grad danas nema prostor za izlete s djecom, a na Srđu će ga dobiti“, tumači ona. Djeca su oduševljena.

Komentara 2

SE
sestrićna
17:12 22.01.2013.

natrag u garažu !!!

M2
m2
20:26 22.01.2013.

Vezano uz projekt golfa na Srdju....to je odlican projekt. Zaposliti ce veliki broj ljudi, povecati zaradu od turizma, a nece narusiti estetiku okolisa. Ali...kad god se nesto u Hrvatskoj zeli napraviti, pojavi se hrpa ljencina koji u zivotu nikada nista nisu radili i niti ne namjeravaju i pocnu protestirati. Netko hoce sagraditi neboder ili shopping centar u Zagrebu? Protest! Netko hoce otvoriti tvornicu? Protest! Netko hoce sagraditi golf teren? Protest! Dosta je toga !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?