Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gradonačelnik Gline odgovara oporbi: Neka se konačno prihvate posla!

05.12.2008.
u 18:42

Prosvjedujem zbog naslova izvješća s konferencije za novinare oporbe “HDZ Gline ne priznaje ni zakon vlastite stranke” objavljen 3. prosinca u Večernjem listu. Odgovorit ću na neistine čelnika oporbenih stranaka.

Kao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, tvrdim da HDZ ni gradske vlasti nikada nisu donijeli nezakonitu odluku. Zakone ne donosi HDZ već Sabor, u kojem su predstavnici svih stranaka - kaže Marko Sremić, gradonačelnik Gline.

Mužić dobila odgovor
- Dijana Mužić, iz HNS-a, obmanjuje javnost tvrdeći da Središnji državni ured nije odgovorio na predstavku oporbe da se sjednice Gradskog vijeća neredovito održavaju. Prije mjesec dana dobila je odgovor da nisu ispunjeni uvjeti da se raspusti Gradsko vijeće. Odgovor ju je vjerojatno ražalostio, ali je pomogao pravniku Milanu Mrkalju da se prestane “čuditi” što mjerodavni nisu raspustili Gradsko vijeće i smijenili gradonačelnika.

Taj vijećnik SDSS-a tvrdi da se Srbi teško zapošljavaju. Za svaki posao raspisan je natječaj u kojem se ne pita za vjeru, nacionalnost ili boju kože. Neka mi javi ako ima saznanja da na nekom natječaju nije izabran najkvalificiraniji kandidat. Milan Davidović (HSLS) optužuje da radimo mimo zakona.

Podsjećam ga da je u funkciji ravnatelja osnovne škole propustio organizirati prijevoz za sve učenike putnike. Tek nakon poziva u ministarstvo, organizirao je prijevoz. Nada Glušac, iz SDP-a, žali se da se naseljavaju socijalni slučajevi iz BiH. Prema Ustavu RH svi građani imaju pravo izbora mjesta stanovanja. Tragično su stradali Hrvati u ovim prostorima, posebno u BiH. Suprotstavit ću se svakome tko ih pokušava staviti u kontekst manje vrijednosti.

Nema programa
- Oporba nije predložila programe koji bi ušli u proračun za 2009. godinu i projekcije do 2013. godine. U mandatu od 2005. godine do danas pri izradi proračuna nismo dobili ni jedan program oporbe.

Godinama ih pozivam da se, s obzirom na ratna razaranja i slabu naseljenost, dogovorimo o teritorijalnome ustroju mjesnih odbora. Još se nisu očitovali. Bolje bi bilo da naprave nešto korisno za sugrađane umjesto ovakvih pokušaja prikupljanja bodova - rekao je gradonačelnik Sremić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?