Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Građani prodaju jer 'svi prodaju'

sda8_mil_unu_311.jpg
Foto: Mišo Lišanin
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
03.10.2008.
u 21:05

Građani dioničari preplašili su se stanja na burzi. Inine dionice prodaju MOL-u, ali najavljuju da do kraja godine sigurno neće ulagati u dionice. To je stav većine građana koje smo jučer oko podneva, samo četiri sata prije isteka MOL-ove ponude, zatekli u redu od pedesetak metara ispred SDA u Zagrebu. Ipak, ima i iznimaka koje potvrđuju pravilo.

Tako je Milan Štefanec iz Zagreba Inine dionice kupio po 2200 kuna, a sada ih prodaje kako bi po dionici, a ima ih 120, zaradio 600 kuna. Novac neće u čarapu – odmah nakon isplate kreće na burzu i kupuje Petrokemijine dionice jer su one, smatra, podcijenjene. Uza sve to, Milan je bio jedini u redu glasan i oštar.

– Cijenu od 2800 kuna dogovorili su Vlada i fondovi s MOL-om, a nas male igrače tko šiša – vikao je čim je vidio novinare Milan, koji se prethodno predstavio svojim “umjetničkim” imenom Mario Turković.

S druge strane, Branka iz Zagreba za sebe kaže da je izletnica na burzi. Kad su svi kupovali, kupila je i ona, kad svi prodaju, prodat će i ona.

– Čula sam da i direktori iz Ine prodaju svoje dionice pa smo i mi u zadnji čas, odlučili prodati paket – kazala je danas ispred poslovnice u Heinzelovoj ulici. Kao niti većina, Branka još nije odlučila što će s novcem, a velik dio umirovljenika izbezumljeno je pogledavao oko sebe. Žalili su se da ništa ne razumiju, da su odluku zbog svega toga donijeli na brzinu, “a to im nije drago”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?