Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.07.2013. u 13:13

– Atmosfera je bila toliko ljudska da ste je mogli dodirnuti rukama – konstatirao je premijer koji se na priredbu spustio s uzvanicima nakon što su se pogostili specijalitetima Dina Galvagna i kušali devet vrhunskih hrvatskih vina

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, izrazio je zadovoljstvo priredbom na središnjem zagrebačkom trgu. – Atmosfera je bila toliko ljudska da ste je mogli dodirnuti rukama – konstatirao je premijer koji se na priredbu spustio s uzvanicima nakon što su se pogostili specijalitetima Dina Galvagna i kušali devet vrhunskih hrvatskih vina. Građani su pak doslovno ostali gladni i žedni jer su svi lokali bili zatvoreni. Istina, oni koji su na trg pokušali unijeti bočicu vode osjetili su “ljudsku atmosferu i dodire rukama” jer bi ih policija pretresla i oduzimala im bočice.

Piše li se povijest od stoljeća sedmog ili od 1. 7.

Vladimir Drobnjak, glavni hrvatski pregovarač s EU, ponesen slavljeničkom atmosferom u nedjelju je dao ne posve diplomatsku izjavu za HTV. – Ovo je neprocjenjivo, neprocjenjivo je sjediti za zajedničkim stolom u EU. Za sve ostalo tu je MasterCard – ispalio je opušteni Drobnjak. Ni MasterCard ni funkcija pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju nisu međutim pomogli nekadašnjoj ministrici vanjskih poslova Kolindi Grabar Kitarović da “sjedne za zajednički stol”. Kolinda nije dobila poziv iz Vlade iako je najviše pozicionirana Hrvatica u međunarodnim organizacijama. Ali što joj to vrijedi kada se povijest više ne piše od stoljeća sedmog, već od – 1. 7.

Pozitivna nula s dugom od 45 milijardi eura

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, izjavio je da smo se ulaskom u EU resetirali i sad smo na pozitivnoj nuli. Šteta samo što se iza te pozitivne nule krije vanjski dug od oko 45 milijardi eura.

Šibenska Republika Bono primila u članstvo EU

Branko Viljac – Gaža, premijer NR Bono, pobrinuo se da na svoj način obilježi dan ulaska Hrvatske u EU. Samoproglašena NR Bono sa sjedištem u Šibeniku u nedjelju je prigodnom svečanošću u svoj sastav primila – Europsku uniju. NR Bono utemeljena je 2011., a poznata je po grbu koji čine tri slova P (pivo, prasetina, panceta) i novčanoj jedinici kvisku. Nakon povezivanja šibenske NR Bono i EU ostaje još samo vidjeti kakav će biti državnopravni status Republike Peščenice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?