Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Goran Radman novi dekan Verna

20.04.2009.
u 18:42

Goran Radman novoizabrani je dekan Veleučilišta Vern u Zagrebu, a na novu će dužnost stupiti 1. listopada ove godine, odnosno početkom nove akademske godine.

Radman je profesionalnu karijeru započeo 1984. godine kao savjetnik za međunarodne odnose u Predsjedništvu Republike, a nastavio kao generalni direktor Hrvatske televizije (1987.). U privatni sektor prešao je 1992. godine, kada je postao direktor tvrtke MicroLAB.

U Microsoft Corporation došao je 1996. kako bi osnovao i pokrenuo Microsoft Hrvatska, a zatim u 2000. proširio odgovornosti kao generalni direktor najprije Adriatica, a zatim i regije jugoistočne Europe.

Imenovan je predsjednikom Microsofta za jugoistočnu Europu 2004., a predsjednikom za srednju i istočnu Europu 2007. U toj je ulozi surađivao s institucijama Europske unije, vladama, poslovnim sektorom i nevladinim organizacijama na stvaranju strateških partnerstava za ICT konkurentnost, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje. Od 2008. godine, nakon napuštanja Microsofta, predsjednik je partnerske tvrtke SenseConsulting. Usto je osnivač i direktor tvrtke Naustar za poslovno savjetovanje.

Društveno je aktivan u brojnim organizacijama i zajednicama, a posebno je vezan i pridonosi aktivnostima Nacionalnog vijeća za konkurentnost, Poslovnog savjeta za jugoistočnu Europu, The New Club of Paris, Mediteranskog instituta za istraživanje života i Akademije za politički razvoj. Radman je osnivač i direktor tvrtke NAUTAR za poslovno savjetovanje.

Akademsko obrazovanje stekao je dodiplomskim i poslijediplomskim studijima na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje je sada doktorand na teorijama međunarodnih integracija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?