Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.09.2015. u 09:00

Je li Boris Lalovac svjestan što govori kad urla: “Poručujem Beču i Milanu: Vratite novac koji ste iznijeli iz Hrvatske!”

Posljednji šef hrvatske Partije i prvi šef SDP-a, sljednika Partije, Ivica Račan, na počecima udaranja temelja hrvatske demokracije optužio je Franju Tuđmana i HDZ da je to stranka opasnih namjera. Svoju je tvrdnju temeljio na Tuđmanovoj tvrdnji s Prvog sabora HDZ-a u veljači 1990. da je NDH bila, između ostalog, i odraz “političkih težnji hrvatskog naroda za svojom samostalnom državom”.

Račan nije razumio što je Tuđman tada govorio, da “NDH nije bila samo puki hir osovinskih sila već je bila posljedak posve određenih povijesnih čimbenika”. Tuđman je bio tada u pravu, a NDH je spomenuo u kontekstu optužbi pobornika “hegemonističko-unitarističkih ili jugoslavensko-velikodržavnih shvaćanja” koji “vide u programskim ciljevima HDZ-a ništa drugo do zahtjev za obnovom ustaške NDH”. Druga je priča u što se HDZ kasnije pretvorio, u stranku opasnih namjera, ne u pogledu ustaštva, nego masovnog i organiziranog lopovluka i pljačkanja države zamotanog u celofan domoljublja! I danas je pitanje je li se HDZ očistio od takvog mentaliteta!?Nakon subotnjeg motivacijskog skupa SDP-a sa sigurnošću se može konstatirati da je SDP postao stranka opasnih namjera! I to na više razina! Zoran Milanović je u svrhu pokušaja ostanka na vlasti otvorio rat doslovce sa svima koji mu smetaju na tom putu ili u ratu s njima vidi mogućnost dobivanja dodatnih glasova, posebice dodvoravanjem biračkom tijelu prema desnici.

Opasna je to igra, jer je pitanje gdje je granica. Ali Milanović je odlučio zaigrati rulet, na sve ili ništa. Kao i njegovi partijski puleni. No ta njihova ratoborna i huškačka retorika poprima i neke druge obrise. Jesu li oni svjesni da u hrvatski politički i javni prostor guraju natruhe nacionalsocijalizma? Oni malo boljeg povijesnog pamćenja i naobrazbe jako dobro znaju kako je vlast osvajao Adolf Hitler, toliko omraženi i prokleti diktator. Tko ne zna, neka samo malo potraži na internetu njegove motivacijske govore, recimo onaj od 8. studenoga 1940. u jednoj münchenskoj pivnici.

Ali i ne samo taj, jer je u mnogim vatrenim govorima Hitler napadao međunarodne hijene, bankare i financijere koji potkradaju njegov narod i njegovu zemlju. Naravno, mislio je prvenstveno na Židove. Znamo kako je Hitler odlučio riješiti to pitanje.Jesu li mozgovi u SDP-u svjesni što rade? Je li Boris Lalovac svjestan što priča kad urla: “Poručujem Beču i Milanu: Vratite novac koji ste iznijeli iz Hrvatske! Došla je Vlada Zorana Milanovića koja je rekla 'Dosta!'” Ili kad napada HDZ da je to stranka “kojoj se program piše u Njemačkoj, a s bankarima se sastaje u Klagenfurtu”, da je HDZ agentura stranih banaka...

Ma nemojte, a tko vodi kampanju SDP-a? Tko je napravio scenografiju subotnjeg skupa koji je bio tipičan ultradomoljubni skup na američki način kakav smo naviknuli gledati kod HDZ-a!? Tko ih trenira u nastupima, tko im sugerira što će reći? To je domaća socijaldemokratska pamet? Taman posla! Subotnji skup bio je dosad najbolji dokaz koliko je duboko u sve upleten američki tim koji vodi Alex Braun i njegove ideje kombinirane s Milanovićevim huškačkim izljevima na granici ludosti. Drugovi, kako ćete pomazati ovakvo urlanje u kampanji nakon izbora? Kako ćete se nakon izbora otarasiti nacionalsocijalističkih natruha iz kampanje, posebice ako osvojite vlast? Jeste li svjesni da ste pustili duha iz boce?

Što će biti sa svima onima koje ste omamili ovakvom retorikom, a krenete nakon izbora reterirati? Tko će za to odgovarati? Naravno, krajnje dokazano nesposobna Milanovićeva vlada nema program. Tko se još sjeća, recimo, problema blokiranih? Ratne trublje sve su jače, a Hrvatska propada, nikako ne raste! Milanović i SDP su se do jučer toliko gnušali domoljublja i hrvatskih zastava, a sad im je to postalo glavno sredstvo u kampanji. No vidjelo se da im to ne sjedi, jer se na skupu urlalo, a ne zdravo domoljubno disalo. Sve za vlast, vlast ni za što! Opasne namjere, doista!

>>Milanović: Danas sam sretniji nego kad sam postao premijer

Komentara 114

NJ
njoj
09:18 28.09.2015.

Kukurikavci ne znaju što više napraviti, jer u 4 godine nisu ništa napravili, da ostanu na vlasti pa pokušavaju svojim prosvjetljenjem o domoljublju

FA
Fantač
09:23 28.09.2015.

Ljigavi su da odvratniji ne mogu biti.

BO
borovina1981
09:31 28.09.2015.

Hrvatsku ili voliš ili ne voliš!!! Ovo ruganje s Hrvatskom je neprihvatljivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije