Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRANJENI POROK

Glumci na prvoj mirisnoj premijeri

08.05.2009.
u 18:45

Predstava “Slučajevi običnog ludila” redateljice Dore Ruždjak Podolski prva je kazališna premijera održana prekjučer u gradskom kazalištu Gavella pošto je u srijedu stupio na snagu zakon o zabrani pušenja u zatvorenim prostorima.

Pozornica u dimu

Tako se umjetničko ludilo odlične predstave čija se radnja vrti oko psihološko-socijalnih iskliznuća glavnih likova koji na pozornici nesmetano puše, preselilo i na zabavu nakon premijere na kojoj se novi zakon ipak donekle poštovao.

Naime, bučno zvjezdano društvo stisnulo se radi slatkog poroka na terasu glumačkog kafića iza pozornice dok je hol ispred kazališta, ukrašen svijećama i spreman za tulum, ostao mirisan i prazan.

– Pušim samo na premijerama pa me zakon ne zabrinjava. Ali mislim da nije loš, zašto i premijere i kafići ne bi bili mirisni? – pitala se Jelena Miholjević koja u predstavi tumači luckastu Sylvie. No s njom se ne slaže pušačica, glumica Helena Minić koja se stiskavcu na otvorenoj terasi i novom zakonu ne veseli.

– Slažem se s tim da su nepušači ugroženi, ali ovo je prerigorozno! Ako se već furamo na Europsku uniju, mislim da ima puno važnijih stvari koje trebamo rješavati nego što je pušenje – rekla je Helena Minić te zaključila da podjela na pušače i nepušače premijerama uzima dušu i tjera ljude da se brže razbježe.

U oblacima dima uživali su glumci Amar Bukvić, Filip Jurčić, Lucija Šesto, Ivana Hranjec, Anja Šovagović Despot, Csila Barath Bastajić, Barbara i Lukas Nola, Vinko Brešan, a u mnoštvu se skrila i Nataša Janjić te, ugledavši objektiv fotoaparata, bacila cigaretu.

– Ja nisam pušačica i zakon mi je super jer nećemo više smrdjeti! Ljudi su najčešće socijalni pušači pa će ovako biti prisiljeni polako prestajati pušiti – povikala je.

Bez straha od kazne

S njom u društvu bila je i Ecija Ojdanić koja nije nikotinski ovisnik, ali ima zgodnu teoriju.

– Pušači su zanimljiviji ljudi. Gdje su oni, tu je zabava – rekla je Ecija.

No kakva god mišljenja i zakoni bili, to se, čini se, ne tiče Nenada Cvetka koji se ne boji novčane kazne pa se nije libio zapaliti u kafiću.

– Ionako stalno živim na dug pa neka mi se i ovo zapiše, a platit ću kad budem mogao – kazao je Cvetko.

Želite prijaviti greške?