Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Chinawoman u borbi protiv žamora publike

\'chinawoman4_nnn_kul_270211\'
Martina Kenji / sINDIEkat
27.02.2011.
u 16:15

Izvedba pjesme "Russian Balerina" natjerala je na njihanje bokovima i one koji donedavno nisu čuli za novu indie zvijezdu

Nakon velike fame koja se oko njena dolaska stvarala na socijalnim mrežama, u Zagrebu je u subotu nastupila Chinawoman, odlična kanadska kantautorica s berlinskom adresom. Na zagrebački je koncert došla u pratnji bariton-gitarista iz Italije i bubnjara iz Irske uz pojačanje domaćih back vokala među kojima su bile Lidija Dokuzović i Ida Prester.

Nastup je otvorila melankoličnom indie baladom "Lovers Are Strangers" iskoristivši najprepoznatljiviji adut u samom početku, a vrhunac koncerta dosegnula je izvedbom pjesme "Russian Balerina" koja je i one koji donedavno nisu čuli za Chinawoman natjerala da zanjišu bokovima.

Iako je Chinawoman najbolja kada je na pozornici sama, međunarodni sastav stvorio je dobru zvučnu kulisu koja bi omogućila dojmljivom glasu frontmenice da dođe do izražaja, no u tome ju je omela domaća publika čiji je konstantni pozadinski žamor često nadglasavao glazbu s pozornice.

Dio nevolja sa zvukom sigurno treba pripisati slaboj akustici prostora dvorane Željezničar koji je zbog velike navale u zadnji čas odabran kao zamjena za Kino Studio u kojem se koncert prvotno trebao održati. Možda bi bilo bolje da su se organizatori držali malog, intimnijeg prostora u kojem bi samozatajna kantautorica lakše komunicirala s publikom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije