Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.11.2015. u 11:27

Pločansku gimnaziju pohađali su i dosadašnji SDP-ov ministar financija Boris Lalovac i potencijalni HDZ-ov ministar financija Tomislav Ćorić

Ina Žderić, ravnateljica pločanske Gimnazije fra Andrije Kačića Miošića, neočekivani je gubitnik parlamentarnih izbora iako se to prije samo dva dana činilo nemogućim. Pločansku gimnaziju pohađali su i dosadašnji SDP-ov ministar financija Boris Lalovac i potencijalni HDZ-ov ministar financija Tomislav Ćorić pa se činilo da će jedan bivši učenik škole sigurno biti na vlasti. Neočekivano, svima je račune pomrsio Božo Petrov koji je klasičnu gimnaziju završio u Sinju. Za „utjehu" Pločanima, nova politička zvijezda Božo Petrov rođena je u susjednom Metkoviću.

Josipović ustraje dok ne izgubi i zadnjeg glasača

Ivo Josipović, bivši predsjednik RH i aktualni predsjednik stranke Naprijed Hrvatska – PS, doživio je izborni debakl, posebno usporede li se njegovi rezultati s ne tako davnim izborima za predsjednika. Podsjetimo, Ivo Josipović najprije je 2009. dobio 1,33 milijuna glasova na predsjedničkim izborima nakon čega je uslijedio prvi pad na 1,08 milijuna na izborima 2014. koje je izgubio. Slijedilo je samo 700.000 klikova na izboru za najklikaniji predizborni spot i sada jedva nekoliko tisuća preferencijalnih glasova. No to nije i kraj jer Josipović poručuje da ovo nisu njegovi zadnji izbori pa će možda izaći na izbore za mjesni odbor sve dok mu broj birača ne padne na – nulu.

Školovani psihijatar kao premijer po mjeri Hrvatske

Božo Petrov, predsjednik Mosta, nezaobilazan je u svakom pokušaju sastavljanja hrvatske Vlade pa ne treba isključiti ni da mu ponude mjesto premijera. Možda bi kao školovani psihijatar po struci doista bio premijer po mjeri Hrvatske.

Kako su bankari i odvjetnici uzeli 200.000 glasova

Damir Trnačić, supredsjednik Živog zida, prvi je u dugoj izbornoj noći objasnio neuspjeh svoje opcije i iznenađujući uspjeh Mosta na izborima. U izjavi za Novi list Trnačić je objasnio da je Most „uzeo 200 tisuća glasova Živog zida", a taj složeni pothvat uzimanja glasova rezultat je „zavjere bankara i odvjetnika" koji su „u zadnji tren" odlučili ubiti Živi zid. Možda su u taj neobičan transfer glasova uključeni i ljudi-gušteri i izvanzemaljci, ali to se još nitko nije usudio izjaviti.

>> Muke bivšeg predsjednika: Ured mi treba jer je teško komunicirati iz kuhinje 

>> Osamnaest tema i sedam točaka daju pet plus jedan

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije