Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Light Phone

Ovom mobitelu veličine kreditne kartice baterija traje 20 dana

The Light Phone
Foto: The Light Phone
18.05.2015.
u 17:33

Autori The Light Phonea dosad su na Kickstarteru skupili 70.000 od ciljanih 200.000 dolara

Iako današnji smartphonei imaju riječ phone u imenu, telefoniranje je zapravo samo mali dio njihovih sposobnosti. Koristimo ih za mnoge druge stvari, od surfanja po internetu do gledanja filmova i igranja igrica, što uvelike opterećuje bateriju pa nam se može dogoditi da ostane bez energije za običan telefonski poziv. Zbog toga i niže cijene i dalje se dobro prodaju obični staromodni mobiteli koji osim telefoniranja i slanja poruka nude malo opcija.

Tu ideju radikalizira The Light Phone, čiji autori kažu da je konstruiran kako biste ga koristili što je manje moguće. Jednostavan, malen i debeo tek 4 mm, The Light Phone je, čini se, ponajviše namijenjen onima koji žele rezervu za svoj glavni mobilni uređaj. Opremljen je i aplikacijom koja omogućuje prosljeđivanje poziva upućenih na postojeći broj telefona. Baterija navodno traje i do 20 dana, što znači da gotovo uvijek možete računati na njega kada vam presuši baterija na smartphoneu.

Autori The Light Phonea sredstva prikupljaju putem crowdfunding-platforme Kickstarter, a dosad su skupili 70.000 od ciljanih 200.000 dolara. Cijena uređaja je 100 dolara, tako da će ga dobiti svi koji doniraju taj iznos. Očekuje se da će izaći u lipnju 2016. godine.

>> Hrvatski MashMe pokrenuo crowdfunding-kampanju na Kickstarteru

>> Dali mu 9 milijuna dolara za kartašku igru s mačkama

Komentara 5

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
19:15 18.05.2015.

telefoni? i još telefona?....pa kome pametnom uopće treba telefon za nešto drugo do telefoniranja?....uostalom....zapitajte se...koliko dobrog ili korisnog su vam donijeli smartphoneovi....mislim u eurima....ima li netko da je zaradio barem jedan cent?

LA
LANA555
00:14 19.05.2015.

Da bilo bi naj bolje da se nikad ne ugasi tako da smo 24 sata pod nazorom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije