Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emotivni st

Robot Han namiguje na riječi koje mu je uputila njegova vlasnica

robot
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
20.04.2015.
u 06:30

Na robotovu licu postavljeno je 40 motora koji stvaraju različite izraze lica. Han može odgovarati na jednostavna pitanja, a namignuo je djevojci koja mu je poslala poruku

Humanoidni robot Han mijenja izraze lica, ovisno o tome što mu kaže njegov gazda. Naime, tvrtka Hanson Robotics razvila je robota koji reagira na riječi koje mu se upute preko pametnog telefona. Robotova koža izrađena je od materijala sličnog gumi, odnosno elastičnog polimera koji oponaša ljudsku kožu.

Na robotovu licu postavljeno je 40 motora koji stvaraju različite izraze lica. Han može odgovarati na jednostavna pitanja, a namignuo je djevojci koja mu je poslala poruku.

>> Tko je pametniji – računalo ili čovjek?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije