Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TITAN ZEUS

Najveći televizor na svijetu ima ekran od 370 inča i stoji 9,5 milijuna kuna

Titan Zeus
Foto: Screenshot Youtube
11.06.2014.
u 19:42

Titan Zeus veći je od nogometnog gola

Zvuči nevjerojatno, ali najveći televizor na svijetu ima ekran od 370 inča i stoji 1,7 milijuna dolara (oko 9,5 milijuna kuna). Titan Zeus puno je veći od televizora koji je dosad držao rekord u veličini, Panasonicova uređaja od 152 inča.

Televizor londonske tvrtke dug je 8, a visok 5 metara, što su veće od dimenzija nogometnog gola, masa mu iznosi gotovo jednu tonu, gledateljima nudi 4K rezoluciju i 65 milijardi boja, a moguće ga je kontrolirati pokretima. Oni kojima je Zeusov ekran malo prevelik mogu ga podijeliti i odjednom gledati do 20 kanala. Televizor je također opremljen jedinim ekranom na svijetu koji reagira na osvjetljenje u sobi i prilagođava svjetlost i boju.

Zeus će biti proizveden u samo četiri primjerka, a prva dva već su prodana jednom hotelu u Cannesu te neimenovanom britanskom medijskom milijunašu, koji će ga navodno instalirati na dno bazena, prenosi Daily Mail. Za one kojima je gotovo 10 milijuna kuna malo previše za televizor mogu odabrati i jeftinije Titanove uređaje po cijeni od 150.000 funti (oko 1,4 milijuna kuna).

Svi zainteresirani moći će se uvjeriti u kvalitetu slike Zeusa na filmskom festivalu u Cannesu, gdje će se koristiti za prenošenje Svjetskog prvenstva u nogometu, prenosi Engadget.

 

>> Viziov TV od 120 inča najveći na svijetu

Komentara 2

V1
vlada.1995
20:07 11.06.2014.

nogometnog gola? visina tv je 5 metara, a gola 2,44 m ? I ne lupajte nije 65 milijardi boja(too ne postoji) nego 65 miliona.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
08:27 12.06.2014.

i onda se ljudi pitaju zašto postoji al-qaida

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije