Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PASSPORT

BlackBerry objasnio zašto je predstavio smartphone s kvadratičnim ekranom

BlackBerry
BlackBerry
09.07.2014.
u 12:09

Passport je izazvao čuđenje javnosti, no čini se da u BlackBerryju imaju dobre razloge

Posljednji BlackBerryjev smartphone Passport pomalo je začudio javnost svojim dizajnom, pogotovo kvadratičnim 4,5-inčnim ekranom koji dosta odudara od uobičajenog izduženog dizajna većine današnjih pametnih telefona. Zašto su se u kanadskoj tvrtki odlučili za tako neobičan izgled?

U objavi na službenoj blogu objasnili su kako su željeli srušiti granice, jer danas svi smartphonei izgledaju slično u tolikoj mjeri da su već postali dosadni.

- Pravokutnik je postao de facto pristup dizajniranju smartphonea, što možda ograničava inovacije - objavio je autor Matt Young.

Young usto navodi kako su akademska istraživanja pokazala da je optimalan broj znakova u jednom retku u knjizi 66. Većina današnjih smartphonea može prikazati 40-ak znakova, a Passport će prikazivati 60 znakova. Zbog toga je, tvrdi Young, novi Blackberry idealan za čitanje e-knjiga, pregledavanje dokumenata i surfanje.

Teško je reći na kakvu će reakciju kupaca naići Passport, koji će biti predstavljen u rujnu na posebnom događaju u Londonu. Ostvari li uspjeh, bit će to dokaz da kvadratični ekrani imaju svoju svrhu (barem u određenom krugu korisnika). Međutim, ako neslavno propadne nećemo znati je li to zbog odbojnosti ekrana ili jednostavno zbog već dužeg pada popularnosti BlackBerryja u srazu s Appleovim i Samsungovim uređajima. U svakom slučaju, BlackBerryjev pokušaj razbijanja monotonije u dizajnu suvremenih smartphonea zanimljiv je, pa čak i hrabar potez, čak i ako se pokaže komercijalno neuspješnim. Bilo bi zanimljivo kad bi i ostali proizvođači tu i tamo predstavili smartphone koji malo odudara od norme.

>> BlackBerry dao otkaz CEO-u Heinsu, odustao od prodaje

>> BlackBerry se u potrazi za kupcem koji će spasiti biznis nudio Facebooku

Komentara 1

IN
innich
13:48 30.07.2014.

ruzno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije