Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEIMENOVANI IZVORI

Apple idućeg mjeseca kreće s proizvodnjom dosad najvećeg iPhonea?

Apple
Foto: Philip Toscano/Press Association/PIXSELL
24.06.2014.
u 18:05

Izvori bliski planovima navode kako će iPhone imati ekrane od 4,7 i 5,5 inča

Appleovi dobavljači u Kini idućeg će mjeseca početi proizvoditi dosad najveći iPhone, piše Bloomberg pozivajući se na izvore bliske planovima.  

Prema informaciji koja se provlači kroz mnoge glasine o novom Appleovom smartphoneu, iPhone će imati dvije verzije s različitim veličinama ekrana. Bloombergovi izvori kažu da će isporuke modela od 4,7 inča krenuti u rujnu, a verzija s ekranom od 5,5 inča priprema se za proizvodnju i mogla bi biti dostupna u isto vrijeme. Izvori su također rekli da će novi iPhonei biti zaobljeniji i tanji.

Iz Applea nisu htjeli komentirati ove informacije.

Prve generacije iPhonea imale su ekrane od 3,5 inča, što je s iPhoneom 5 povećano na 4 inča. Međutim, čini se da Appleu ni to nije dovoljno u borbi s konkurentima s mnogo većim ekranima, kao što je Samsungova perjanica Galaxy S5, koji ima ekran veličine 5,1 inča.

Apple je s prošlom generacijom iPhonea napravio presedan predstavivši dvije različite verzije odjednom. Skuplji 5S i jeftiniji 5C razlikuju se u dizajnu, materijalima i performansama, no imaju istu veličinu ekrana. Pokaže li se da su glasine koje se već duže vrijeme šire istinite, Apple će s novom generacijom napraviti novi iskorak i omogućiti kupcima da biraju između manjeg i većeg ekrana.

>> Ovo je sigurnosni korak koji vlasnici iPhonea moraju poduzeti

>> Je li ovo novi iPhone 6? Tanji, zaobljeniji i s većim ekranom

Ključne riječi

Komentara 1

PA
pavel1001
07:35 25.06.2014.

pa kako to,ha apple?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije